31/03/2020 22:02:04

Αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στη Γερμανία, «στην απ’ έξω» η Volkswagen

Σπίρτζης: Έρχονται πρόστιμα κατά της Volkswagen - Media

   

Κατά 1,1% αυξήθηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Γερμανία τον Οκτώβριο, σε σχέση με τις πωλήσεις του ίδιου μήνα του 2014, με όλες τις εταιρίες, εκτός της Volkswagen, να αυξάνουν τις πωλήσεις τους στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οδικής Κυκλοφορίας (KBA), από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο φέτος έχουν πωληθεί 2,7 εκατομμύρια καινούργια αυτοκίνητα (+5,6%), ενώ μόνο τον Οκτώβριο πωλήθηκαν 278.000. Όλες οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν ανάπτυξη, πλην VW, η οποία, μετά το σκάνδαλο με το «πειραγμένο» λογισμικό για τις ενδείξεις εκπομπής καυσαερίων, κατέγραψε κάμψη κατά 0,7%. Η εταιρία διατηρεί ωστόσο με διαφορά την ηγετική θέση της στην εγχώρια αγορά, όπου ελέγχει το 22%.

Τις συνέπειες του σκανδάλου υφίσταται η VW κυρίως στις ΗΠΑ, όπου τον Οκτώβριο κατέγραψε ασθενικούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξης του 0,24%, όταν οι άλλες εταιρίες σημείωσαν αύξηση των πωλήσεών τους κατά περίπου 8-16% η καθεμία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.