search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:19
MENU CLOSE

Ο Άσαντ αρνείται τις παροτρύνσεις των δυτικών για απομάκρυνσή του

03.11.2015 20:51
«Στα κόκκινα» οι σχέσεις Συρίας-Τουρκίας: Ο Άσαντ αναπτύσσει στρατό στα σύνορα - Media

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάιζαλ Μέκνταντ απέρριψε την ιδέα που προκρίνουν οι δυτικές δυνάμεις για μια «μεταβατική περίοδο» που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάιζαλ Μέκνταντ απέρριψε την ιδέα που προκρίνουν οι δυτικές δυνάμεις για μια «μεταβατική περίοδο» που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογο του Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ο Μέκνταντ δήλωσε πως ο συριακός λαός εξέλεξε τον Άσαντ στις προεδρικές εκλογές του 2014, επιβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική για την ηγεσία της χώρας.

Τα σχόλια του υφυπουργού Εξωτερικών, που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, αποτελούν την πρώτη τοποθέτηση αξιωματούχου της συριακής κυβέρνησης, έπειτα από την συνάντηση της Παρασκευής στη Βιέννη για την συριακή κρίση.

«Συζητάμε για ένα διάλογο σε εθνικό επίπεδο στην Συρία, για το σχηματισμό κυβέρνησης με διευρυμένη αντιπροσώπευση και για μια συνταγματική διαδικασία. Δεν συζητάμε όμως επ’ ουδενί για αυτό που αποκαλείται μεταβατική περίοδος», ανέφερε ο Μέκνταντ. Αυτή η πρόταση υπάρχει «μόνο στο μυαλό όσων δεν ζουν στην πραγματικότητα», επισήμανε.

«Αυτό που έχει σημασία…είναι ότι ο συριακός λαός επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στην ηγεσία του προέδρου Άσαντ», τόνισε ο Μέκνταντ.

«Είναι ένας πρόεδρος εκλεγμένος από τον συριακό λαό με ευρεία πλειοψηφία, σε εκλογές που διεξήχθησαν με αδιάβλητη και δημοκρατική διαδικασία και όλοι πρέπει να σεβαστούν τις συνταγματικές διατάξεις στην Συρία», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:19