search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Οι πρώτοι πρόσφυγες που αποχαιρέτησαν την Ελλάδα χωρίς δουλέμπορους, φράχτες και κυνηγητό στα σύνορα (Photos)

04.11.2015 10:46
Οι πρώτοι πρόσφυγες που αποχαιρέτησαν την Ελλάδα χωρίς δουλέμπορους, φράχτες και κυνηγητό στα σύνορα (Photos) - Media

Άφησαν πίσω τους την Ελλάδα για τη Δυτική Ευρώπη, χωρίς να χρειαστεί να διασχίσουν με τα πόδια τα Βαλκάνια, χωρίς να έρθουν αντιμέτωποι με δουλέμπορους και φράχτες.

Άφησαν πίσω τους την Ελλάδα για τη Δυτική Ευρώπη, χωρίς να χρειαστεί να διασχίσουν με τα πόδια τα Βαλκάνια, χωρίς να έρθουν αντιμέτωποι με δουλέμπορους και φράχτες.

Ο λόγος για τους πρώτους πρόσφυγες που αναχώρησαν το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, για το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης.

Πρόκειται για τριάντα Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες, που όταν φτάσουν στο Λουξεμβούργο θα μείνουν σε ειδικό χώρο για 48 ώρες μέχρι να εξεταστούν οι φάκελοί τους, ενώ στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν σε σπίτια πλήρως εξοπλισμένα και θα καλύπτεται η σίτισή τους, έχοντας παράλληλα τη συνδρομή κοινωνικών υπηρεσιών. 

Η συγκίνηση των ίδιων των προσφύγων, προφανώς αφάνταστη, ανάμεικτη με φόβο για το άγνωστο που τους περιμένει. Τους 30 πρόσφυγες αποχαιρέτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δείτε τις συγκινητικές φωτογραφίες:

ΚΚΕ: Οι φιέστες δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική πραγματικότητα

«Οι φιέστες, τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Έλληνα πρωθυπουργού και η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ, δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική πραγματικότητα. Το όριο της “ανθρωπιάς” της ΕΕ, για την οποία μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωράει μόλις 66.000 πρόσφυγες που θα μετεγκατασταθούν επίσημα από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ. Τους υπόλοιπους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, όσους δεν πνιγούν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, τους περιμένει ο εγκλωβισμός στην Ελλάδα και η απέλαση» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την αναχώρηση 30 προσφύγων μέσω του προγράμματος μετεγκατάστασης»

«Τώρα, ο λαός πρέπει να δημιουργήσει το δικό του, πραγματικό λαϊκό ποτάμι ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, να απομονώσει τον ρατσισμό, όπου και όπως εκδηλώνεται. Να διεκδικήσει την ασφαλή και απευθείας μεταφορά των προσφύγων στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας με την ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ» προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, καταλήγοντας: «ο ελληνικός λαός μαζί με τους λαούς της περιοχής και της Ευρώπης, να παλέψουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που δολοφονούν και ξεριζώνουν τους λαούς ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, που στηρίζουν το αιματοκύλισμα των λαών και αξιοποιούν τους πρόσφυγες στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των μονοπωλίων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15