search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:05
MENU CLOSE

H καταπολέμηση των στερεοτύπων, η ανάδειξη της ισότητας και ο ρόλος των ΜΜΕ στη συνήντηση της ΓΓΙΦ με τον δ/ντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»

04.11.2015 15:17
H καταπολέμηση των στερεοτύπων, η ανάδειξη της ισότητας και ο ρόλος των ΜΜΕ στη συνήντηση της ΓΓΙΦ με τον δ/ντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» - Media

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με κοινωνικούς φορείς και ΜΜΕ τα οποία απευθύνονται στην κοινωνία και ο ρόλος τους είναι να ενημερώνουν και να ευαισθητοποιούν τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, της Γενικής Γραμματέα, Φωτεινής Κούβελα, με τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» κ. Κώστα Αρβανίτη. 

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με κοινωνικούς φορείς και ΜΜΕ τα οποία απευθύνονται στην κοινωνία και ο ρόλος τους είναι να ενημερώνουν και να ευαισθητοποιούν τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, της Γενικής Γραμματέα, Φωτεινής Κούβελα, με τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» κ. Κώστα Αρβανίτη. Στη συνάντηση αναπτύχθηκε ιδιαίτερα το θέμα της καταπολέμησης των στερεοτύπων, των έμφυλων διακρίσεων, της έμφυλης βίας και την ανάγκη ανάδειξης της ισότητας των φύλων με κάθε δυνατό τρόπο.

Τα ΜΜΕ διαμορφώνουν και επηρεάζουν τη συλλογική συνείδηση και είναι τέτοιας σπουδαιότητας ο ρόλος τους που θα πρέπει να χειρίζονται με πολλή προσοχή θέματα που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αναπαράγουν έμφυλα στερεότυπα, αναχρονιστικά πρότυπα, την «κατασκευασμένη» θηλυκότητα και την προσβολή και στρέβλωση της γυναικείας σεξουαλικότητας.

 Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι βασικός στόχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται όλες οι δράσεις της ΓΓΙΦ και με το Υπουργείο Παιδείας μιας και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην διαμόρφωση συνειδήσεων είναι πρωταρχικός.

Η συνεργασία της ΓΓΙΦ με τους φορείς που προωθούν την έμφυλη ισότητα, με τη φεμινιστική, επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, τη διανόηση, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης και τα κινήματα-συλλογικότητες των ίδιων των γυναικών, δημιουργεί ένα ισχυρό μέτωπο αλλαγής της σχετικής «μιντιακής» κουλτούρας με την εξάλειψη των σεξιστικών απεικονίσεων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η ουσιαστική συνεργασία και επικοινωνία του σταθμού και όλων των περιφερειακών σταθμών «στο κόκκινο» με τη ΓΓΙΦ για την ανάδειξη θεμάτων ισότητας και καταπολέμησης της έμφυλης βίας με την παρουσία γυναικών ομιλητριών, ειδικά αφιερώματα για επίκαιρα ζητήματα γυναικών, σχετική αρθρογραφία, προώθηση του έργου της ΓΓΙΦ και με προβολή καθημερινών ειδήσεων που αφορούν όλες τις γυναίκες.

Η ισότητα των φύλων πρέπει να ενσωματώνεται σε όλες τις δράσεις και τα προγράμματα των ΜΜΕ μιας και είναι θέμα ουσιαστικής δημοκρατίας και όχι αυτόνομο ειδησεογραφικό θέμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00