search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Μου επιτέθηκαν ακραίοι – Μιλούσαν με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γρέγο

05.11.2015 16:45
Κουμουτσάκος: Μου επιτέθηκαν ακραίοι – Μιλούσαν με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γρέγο - Media

 

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχθηκε στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης των Ποντίων από αγνώστους ο Γιώργος Κουμουτσάκος βρέθηκε στη Βουλή, χτυπημένος στο πρόσωπο με σκισμένο σακάκι, σπασμένα τα γυαλιά του και εμφανώς σοκαρισμένος.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατονόμασε ως υπαίτιους της επίθεσης οπαδούς της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι μια ομάδα νεαρών ατόμων τον εγκλώβισε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τραβώντας τον από τα ρούχα και φωνάζοντας του «Τι κρατάτε τον Φίλη; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί; Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως «είμαι πεπεισμένος έχοντας υποστεί την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων ότι το έδαφος και τροφή να αναπτυχθούν το δίνουν οι δηλώσεις που κάνατε. Επειδή είδα πρόσωπα και ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιου αυτοί έδρασαν και επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει και είναι φορείς ρατσισμού και ξενοφοβίας και ότι πιο ακραίου υπάρχει στην χώρα». 

Περιμένω μια συνολική καταδίκη είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και έκλεισε την σύντομη τοποθέτηση του καλώντας τον Νίκο Φίλη να αναλογιστεί «τι προκάλεσε με τη δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Ποντίων».

Λίγο αργότερα, όταν ο βουλευτής πήρε ξανά το λόγο για να απαντήσει στις αιτιάσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ότι αυτοί που του επιτέθηκαν δεν ήταν χρυσαυγίτες, απάντησε ότι ο ίδιος δεν ψεύδεται και πως λίγο πριν του επιτεθούν, οι άγνωστοι μιλούσαν με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Αντώνη Γρέγο. 

Σημειώνεται ότι η ίδια ομάδα προπηλάκισε και τον βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή τα χειρότερα.

Τέλος από το επεισόδιο τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Καταθέτει μήνυση ο Κουμουτσάκος – «Πολιτική η αντιπαράθεση με Φίλη» υποστήριξε

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η αναφορά που έκανε εντός της Ολομέλειας περί «ηθικής αυτουργίας» του Νίκου Φίλη αποτελούσε «πολιτική τοποθέτηση», απορρίπτοντας εμμέσως αυτό το ενδεχόμενο.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι οι νομικοί του σύμβουλοι θα μελετήσουν το ακριβές περιεχόμενο της μήνυσης ενώ ο ίδιος άφησε αιχμές για την στάση που κράτησαν οι άνδρες της αστυνομίας την ώρα του επεισοδίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43