search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13
MENU CLOSE

Έρχεται Τειρεσίας και στο Δημόσιο

05.11.2015 16:56
Αυτό είναι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο - Media

Στην «τσιμπίδα» του κρατικού Τειρεσία, σχεδιάζει ο Τσακαλώτος να πιάσει τους κακοπληρωτές στο Δημόσιο…

 

Στην «τσιμπίδα» του κρατικού Τειρεσία, σχεδιάζει ο Τσακαλώτος να πιάσει τους κακοπληρωτές στο Δημόσιο… Ήδη οι υπάλληλοι του  υπ. Οικονομικών ετοιμάζουν μία τράπεζα δεδομένων με πληροφορίες για το σύνολο των φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, όπως πχ οφειλές στο Δημόσιο και τις τράπεζες και παράλληλα να καταρτίζει ένα προφίλ πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Το όλο εγχείρημα θα ονομάζεται Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου, αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων στο πλαίσιο του μνημονίου και πρέπει να έχει υλοποιηθεί ως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο φορέας θα έχει τη μορφή ανεξάρτητης αρχής υπό κρατικό όμως έλεγχο προκειμένου να συγκεντρώνει όλα τα ευαίσθητα δεδομένα χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα, κυρίως των φυσικών προσώπων.

Στόχος είναι, εκτός από την καταγραφή όλων των οφειλών, ο νέος φορέας να αξιοποιήσει την πληροφόρηση που θα συγκεντρώσει προκειμένου να αξιολογεί τη δυνατότητα αποπληρωμής χρεών προς τις τράπεζες. Μία διαδικασία που θεωρητικά θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξωδικαστική διαδικασία ρύθμισης οφειλών.

Οι πληροφορίες που θα συλλέγονται θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για τη ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες και Δημόσιο, αφού προηγουμένως ο οφειλέτης βαθμολογηθεί, με βάσει μιας κλίμακας πχ από το 1 έως το 10.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13