21/01/2019 14:51:23

Φίλης: Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων;

Φίλης: Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; - Media

 

Καταδικάζοντας τη «μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς στον χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη» ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης διερωτήθηκε αν «ο υπουργός Παιδείας όπλισε το χέρι των τραμπούκων;». Κάποιοι «διαχειρίζονται με τρόπο επαγγελματικό και εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό τις μνήμες των ανθρώπων» είπε ο Νίκος Φίλης που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά την σύντομη τοποθέτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου, εκφράζοντας την συμπάθεια του για ότι συνέβη στον Γιώργο Κουμουτσάκο και όσα παραλίγο να υποστεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στους τραμπούκους που αν και υπόδικοι είναι εδώ μπροστά μας και προκαλούν τη δημοκρατία», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τα έδρανα που κάθονται οι χρυσαυγίτες βουλευτές. «Στο δικαστήριο εσείς. Είστε υπόδικοι και συνεχίζετε» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Νίκου Φίλη.

«Το μείζον θέμα που αναδεικνύεται σήμερα με τρόπο αποκρουστικό είναι η απειλή κατά των δημοκρατικών. Το ζήσαμε με προπηλακισμούς με παραχάραξη απόψεων που ξεκίνησε με παραχάραξη δικής μου άποψης για Γενοκτονία. Ως Υπουργός υποστηρίζω και υλοποιώ την επίσημη θέση της πολιτείας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τιμώ τα θύματα των εγκλημάτων της τουρκικής θηριωδίας στο Πόντο. Και ότι σέβομαι τον πόνο των απογόνων τους. Είναι φτωχό και περιττό να συνεχίζουμε να μιλάμε για αυτό το ζήτημα», υποστήριξε ο Νίκος Φίλης.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.