search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:12
MENU CLOSE

Τζιτζικώστας: Αν δεν αλλάξουμε, η ήττα θα είναι οριστική ιστορική τελεία για την παράταξη

05.11.2015 22:30
Τζιτζικώστας: Αν δεν αλλάξουμε, η ήττα θα είναι οριστική ιστορική τελεία για την παράταξη - Media

«Αν δεν αλλάξουμε, η εκλογική ήττα θα είναι οριστική ιστορική τελεία για την παράταξη» τόνισε από την Κομοτηνή ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

«Η Ελλάδα δεν βιώνει απλά μια κρίση, βιώνει μια παρακμή. Και την ευθύνη την έχει το πολιτικό σύστημα της χώρας, την στιγμή που μετά από έξι χρόνια λιτότητας οι πολίτες δεν ξέρουν ακόμα για τι ακριβώς παλεύουν ούτε και πώς να το παλέψουν», ανέφερε από την Κομοτηνή ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του, στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

«Ο κ Τσίπρας, ως γνήσιος εκφραστής του παλιού, έχει επί της ουσίας αποστολή να μην αλλάξει τίποτα σε αυτή την χώρα. Να μην πειράξει τους βολεμένους και στην περίοδο της κρίσης», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «απάντησε στην απόγνωση με τον πιο ανήθικο τρόπο φέρνοντας το πιο σκληρό μνημόνιο, όταν η χώρα είχε μπει σε μια θετική τροχιά», ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ως «την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Ο κ. Τζιτζικώστας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση για τις θέσεις του για την ποντιακή γενοκτονία. «Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα της σύγχρονης ανθρωπότητας – και αυτά που είπε ο κ. Φίλης είναι θεωρίες των πιο ανιστόρητων εμμονών και ιδεοληψιών, που δεν ταιριάζουν στον υπουργό Παιδείας και προσβάλλουν σύσσωμο τον ελληνισμό. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να καλύπτει τον κ. Φίλη, εκτός βέβαια αν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ασπάζεται τις θέσεις του, κάτι που δυστυχώς μάλλον είναι αλήθεια, γιατί αν δεν ήταν αλήθεια, θα είχε ήδη καταδικάσει τις δηλώσεις του υπουργού του και θα τον είχε απομακρύνει άμεσα από την θέση του υπουργού. Και από την Κομοτηνή ζητάω να απομακρύνει αυτόν τον εθνικά επικίνδυνο υπουργό του», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., διατύπωσε πέντε προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με προτεραιότητα στον τερματισμό της «άνισης φορολόγησης των επιχειρήσεων», ώστε οι επιχειρήσεις στην Θράκη, όπως ανέφερε, να μην φορολογούνται τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω από εκείνες των γειτονικών χωρών των Βαλκανίων με δραματικές συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Βασικοί πυλώνες της αναπτυξιακής πρότασης του κ. Τζιτζικώστα, όπως τους ιεράρχησε από την Κομοτηνή, είναι η αξιοπιστία που χρειάζεται η χώρα, το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, οι διαρθρωτικές αλλαγές με ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, η ενίσχυση της ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και ένας νέος αναπτυξιακός νόμος με αποτελεσματικές και γρήγορες επιδοτήσεις που δεν θα βάζουν εμπόδια στον επενδυτή. Αναφέρθηκε, τέλος, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με στόχο την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό μέτωπο, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την άποψη ότι στις 22 Νοεμβρίου η Ν.Δ. δεν επιλέγει απλά ένα πρόσωπο. «Επιλέγουμε για το πού θέλουμε να πάμε την παράταξή μας τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει χρόνος για την παράταξή μας. Αν πιστεύουμε ότι η μόνη λύση για να νικήσουμε το σύστημα Τσίπρα είναι να αλλάξουμε, τότε πρέπει να το κάνουμε τώρα. Αλλιώς φοβάμαι ότι δεν είναι προσωρινή η εκλογική ήττα. Θα είναι οριστική ιστορική τελεία για την πορεία της παράταξής μας», σημείωσε με έμφαση ο ίδιος, για να προσθέσει: «Αν συνεχίσουμε στον δρόμο της προσωρινότητας και της μεταβατικότητας που έχουμε σήμερα, αν κάνουμε δηλαδή μία επιλογή ήττας στις 22 Νοεμβρίου, τότε η Ν.Δ. θα κινδυνεύσει να γίνει μία ανάμνηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:11