search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57
MENU CLOSE

Έναρξη λειτουργίας της νέας Βάσης της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου «Κλειώ: Οδηγός Γυναικείων Αρχείων στην Ελλάδα»

06.11.2015 11:04
Έναρξη λειτουργίας της νέας Βάσης της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου «Κλειώ: Οδηγός Γυναικείων Αρχείων στην Ελλάδα» - Media

Η Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την διατήρηση και διάδοση της ιστορίας του γυναικείου κινήματος στη χώρα μας, έθεσε σήμερα σε λειτουργία τη νέα Βάση της Βιβλιοθήκης «Κλειώ: Οδηγός Γυναικείων Αρχείων στην Ελλάδα».

 

Η Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την διατήρηση και διάδοση της ιστορίας του γυναικείου κινήματος στη χώρα μας, έθεσε σήμερα σε λειτουργία τη νέα Βάση της Βιβλιοθήκης «Κλειώ: Οδηγός Γυναικείων Αρχείων στην Ελλάδα». Η πρόσβαση γίνεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, http://www.isotita.gr/index.php/docs/c201/ και τον OPAC http://62.103.24.240/webopac/Vubis.csp?SearchT1=&Index1=Archallwords&Database=2&BoolOp2=AND&SearchT2=&Index2=Archallwords&Profile=Archives&NumberToRetrieve=50&OpacLanguage=gre&SearchMethod=&SearchTerm1=&SearchTerm2=&PreviousList=Start&PageType=Start&EncodedRequest=*97*27u*C4*CA*A0*CD*FD*7D*A1*A0*EC*F8*E3*98*0D&WebPageNr=1&WebAction=NewSearch&StartValue=1&RowRepeat=&MyChannelCount

Ο Οδηγός Γυναικείων Αρχείων στην Ελλάδα είναι μία ηλεκτρονική Βάση της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου, που περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας για αρχεία, υπο-αρχεία και συλλογές, που έχουν παραχθεί από, ή/και επικεντρώνονται σε γυναικείες προσωπικότητες, γυναικείες οργανώσεις και συλλόγους και γενικά, σε κάθε είδους συλλογικότητες ή δράσεις που αφορούν στην γυναικεία ιστορία στη χώρα μας.

Ο Κατάλογος περιέχει 980 Αρχεία  και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ (υποέργο «Χαρτογράφηση των γυναικείων αρχείων όλης της χώρας»).

Για την αρχειακή περιγραφή των συνόλων, χρησιμοποιούνται τα περιγραφικά πεδία του Διεθνούς Προτύπου Αρχειακής Περιγραφής (ΔΙΠΑΠ ΙΙ) που τα κυριότερα είναι: τα στοιχεία κατόχου και παραγωγού, η διοικητική Ιστορία ή το βιογραφικό σημείωμα του παραγωγού, το θεματικό περιεχόμενο, η χρονική περίοδος λειτουργίας, η κατηγορία του αρχείου (ενεργό/ιστορικό), το μέγεθος και υπόστρωμα, η προσβασιμότητα, ο διαθέσιμος Ιστότοπος, κ.λ.π..

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                            

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:56