search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:57
MENU CLOSE

Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για πλειστηριασμούς και «κόκκινα δάνεια» – Τσίπρας και Γιούνκερ σε επικοινωνία

06.11.2015 12:32
Reuters: Τεράστιες διαφορές μεταξύ των δανειστών για το ελληνικό χρέος - Media

Με στόχο το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. από το Eurogroup της Δευτέρας, η κυβέρνηση προσβλέπει σε νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς τις επόμενες ώρες. 

 

Με στόχο το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. από το Eurogroup της Δευτέρας, η κυβέρνηση προσβλέπει σε νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς τις επόμενες ώρες.

 Παράλληλα, αναμένεται επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ τις επόμενες ώρες για τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, αλλά και για το προσφυγικό. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διαμηνύσει στον Πρόεδρο της Κομισιόν τη δυσαρέσκεια της Αθήνας γιατί δηλώσεις του με τις οποίες επανέφερε το θέμα των κοινών περιπολιών κάνοντας λόγο για την ανάγκη κοινής ακτοφυλακής στο Αιγαίο από Ελλάδα και Τουρκία. Μάλιστα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε «οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές»;

 Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση για τα ανοιχτά ζητήματα του προγράμματος μεταξύ των οποίων τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, οι φόροι υπέρ τρίτων (αγγελιόσημο) και οι 100 δόσεις (οι δανειστές ζητούν περιορισμό των δόσεων, η Αθήνα υποστηρίζει ότι το μέτρο πάει καλά καθώς αποδίδει έσοδα), ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαμηνύσει στον Γιούνκερ ότι η Ελλάδα δε μπορεί να δεχτεί μέτρα που απειλούν την κοινωνική συνοχή ή δεν φέρνουν αποτελέσματα.

 Την ίδια ώρα, το Bloomberg σημειώνει ότι, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίτα Μπράιντχαρτ, η Κομισιόν συνεχίζει να εργάζεται με την Ελλάδα και οι θεσμοί ολοκληρώνουν την αξιολόγησή τους ενόψει του Εurogroup.

 Πάντως, το σημερινό EuroWorkingGroup δε φαίνεται να πραγματοποιείται, μια και παραμένουν τα «αγκάθια» στα προαπαιτούμενα, παρά την ψήφιση και νέων από τη Βουλή.

«Κόκκινα δάνεια» και ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση παραμένουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53