search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:55
MENU CLOSE

Μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε υπέβαλε ο Γ. Κουμουτσάκος – Ζητά παραίτηση Φίλη

06.11.2015 12:40
Στη ΓΑΔΑ θα εμφανιστούν σήμερα δύο ύποπτοι για την επίθεση στον Κουμουτσάκο - Media

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οκτώ προσαχθέντες για την χθεσινή επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του ποντιακού συλλαλητήριου.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Παρασκευή ο Γιώργος Κουμουτσάκος για την βίαιη επίθεση που δέχτηκε από «φασιστοειδή στοιχεία», όπως δήλωσε ο ίδιος στο περιστύλιο της Βουλής κάνοντας γνωστό ότι νωρίτερα συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας ο Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε πως «ο κ. Φίλης έδειξε ότι δεν ελέγχει τα λεγομένα του, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά, αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος μπορεί να το καταλάβει ο πρωθυπουργός».

Προσερχόμενος στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «όπως θα απαιτούσε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των, γνωστών άλλωστε στο πανελλήνιο, δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης. Καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών-πνευματικών τους γονέων. Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό».

«Η κυβέρνηση από την πλευρά της πρέπει έμπρακτα να προστατεύσει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους. Τώρα καλείται να το αποδείξει με πράξεις και όχι με ωραία λόγια. Η άμεση σύλληψη τους είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος.   

Nωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι οκτώ προσαχθέντες για την χθεσινή επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι οκτώ παρουσίασαν άλλοθι και δήλωσαν κατηγορηματικά πως δεν συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Άλλοθι και ο «γυμναστής»

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο άνδρας που είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής με το παρατσούκλι «ο γυμναστής» και κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη. Ο ίδιος κατά την προσαγωγή του, ισχυρίστηκε πως δεν βρισκόταν καν στο Σύνταγμα, αλλά σε προπόνηση.

Αναζητούνται τέσσερα άτομα

Οι αρχές εστιάζουν τώρα τις έρευνες τους σε τέσσερα άτομα, γνωστά επίσης για την εμπλοκή τους με τη Χρυσή Αυγή οι οποίοι φαίνεται ότι προσπαθούν να αποφύγουν τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Εξάλλου υπάρχουν πλήθος βίντεο και φωτογραφιών στα οποία έχουν καταγραφεί τα πρόσωπα των δραστών ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσβλέπει και στην εξέταση των οδηγών των λεωφορείων που μισθώθηκαν από το Μενίδι για να μεταφέρουν οπαδούς της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

Κουμουτσάκος: Φασιστική η επίθεση – Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες

Μέσω twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε το πρωί την άμεση σύλληψη των δραστών της εις βάρος του επίθεσης.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει την επίθεση «φασιστική» και υπογραμμίζει πως ζητεί την σύλληψη των δραστών «όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης». «Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ απ´τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης» έγραψε.

Και προκαταρκτική εξέταση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος. Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.  

Τόσκας: Οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον κ.Κουμουτσάκο

«Η έρευνα συνεχίζεται και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι δράστες της επίθεσης στον Γ.Κουμουτσάκο καθώς υπάρχουν και βίντεο και φωτογραφίες», είχε δηλώσει το πρωί αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στο Mega αλλά και στον Αθήνα 9.84.

Ο Νίκος Τόσκας απέφυγε  να αναφερθεί στην Χρυσή Αυγή ως χώρο προέλευσης των δραστών, είπε ωστόσο :«Θα εντοπιστούν και πολιτικά και γεωγραφικά, δεν ψάχνουμε στα τυφλά. Έχουμε ενδείξεις ότι ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον κ.Κουμουτσάκο. Υπάρχουν ερωτηματικά στο αν θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα και αναφέρομαι καθαρά σε ότι αφορά την σύλληψη των δραστών, τα οποία θα διευκρινιστούν εντός της ημέρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54