search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:18
MENU CLOSE

Το Mega ψάχνει 20 εκατομμύρια ευρώ…

07.11.2015 09:48
Το Mega ψάχνει 20 εκατομμύρια ευρώ... - Media

Κυλάει αντίστροφα και επικίνδυνα ο χρόνος για το Mega, με την πλειοψηφία των μετόχων να μη λαμβάνει απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 

 

Κυλάει αντίστροφα και επικίνδυνα ο χρόνος για το Mega, με την πλειοψηφία των μετόχων να μη λαμβάνει απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Από τον Σεπτέμβριο ως το τέλος του χρόνου το Mega πρέπει να καταβάλει στις τράπεζες 20 εκατ. ευρώ που αφορούν δόσεις του δανείου που οφείλει για να εξασφαλίσει την τραπεζική ενημερότητα και να καταθέσει αίτηση για άδεια. Οι μέτοχοι του σταθμού, που συγκροτούν την πλειοψηφία, από τη μια ήθελαν να διαπιστώσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις άδειες, ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης από την άλλη αναζητεί κεφάλαια για να υλοποιήσει το σχέδιο για τη συγχώνευση με τον Πήγασο και την απόκτηση του ελέγχου του Mega.

Όπως αναφέρουν οι typologies, ο Σταύρος Ψυχάρης εμφανίζεται βέβαιος πως θα καλύψει το δικό του μερίδιο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 15 εκατ. ευρώ και μάλλον και εκείνο του Πήγασου. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ακολουθήσει στην αύξηση του κεφαλαίου και η πλευρά Βαρδινογιάννη. Ο χρόνος πιέζει καθώς οι δόσεις είναι υψηλές. Στις 30 Σεπτεμβρίου υπήρχε η υποχρέωση της καταβολής μιας αναβληθείσας δόσης προς τις τράπεζες ύψους 5.880.000 ευρώ και άλλης μιας κανονικής, επίσης 5.880.000 ευρώ, ενώ στο τέλος της χρονιάς υπάρχει και μια τρίτη ύψους 8.820.000 ευρώ.

Αν αυτές συνυπολογιστούν, το ποσό που έχει υποχρέωση να καταβάλει το Mega στις τράπεζες ανέρχεται σε 20.580.000 ευρώ. Εκτιμάται πως καθώς ο Τύπος συνολικά καταρρέει, ο Σταύρος Ψυχάρης θα κάνει τα απαραίτητα βήματα για να συνεχίσει να υπάρχει το Mega. Βέβαια, δεν θα είναι ο ίδιος σταθμός και δεν θα έχει τις ίδιες παροχές, ούτε το σημερινό προσωπικό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35