search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Μπρος σοκολάτα γάλακτος και πίσω υγείας…

09.11.2015 16:17
Μπρος σοκολάτα γάλακτος και πίσω υγείας… - Media

Το απόλυτο μέρος, το όνειρο του Γούιλι Γουόνκα έγινε πραγματικότητα για τους «εραστές» του είδους, με Ινδιάνους και μπισκότα να σας καλωσορίζουν και φύσικα άφθονη σοκολάτα να ρέει…

 

Το απόλυτο μέρος, το όνειρο του Γούιλι Γουόνκα έγινε πραγματικότητα για τους «εραστές» του είδους, με Ινδιάνους και μπισκότα να σας καλωσορίζουν και φύσικα άφθονη σοκολάτα να ρέει… Ο λόγος για το (κυριολεκτικά) παραμυθένιο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» το οποίο πλέον βρίσκεται και στην Αθήνα, μετά από μια επιτυχημένη πορεία στη Θεσσαλονίκη, όπου και υποδέχθηκε περισσότερους από 300.000 επισκέπτες σε διάστημα περίπου επτά μηνών.

Οι πύλες του πιο γλυκού και σοκολατένιου χώρου της Αθήνας άνοιξαν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Maroussi, που βρίσκεται στη Λεωφ. Κηφισίας 39 ενώ θα μείνουν ανοικτές για τρεις περίπου ολόκληρους μήνες έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα το εργοστάσιο σοκολάτας θα είναι ανοιχτό καθημερινά 9:00-19:00, το Σάββατο 11:00-21:00 και την Κυριακή 11:00-19:00 ενώ οι τιμές εισιτηρίων είναι 7 ευρώ με μειωμένο στα 5 ευρώ για τους πολύτεκνους και τους ΑΜΕΑ.

Διατίθεται όμως και το οικογενειακό εισιτήριο για 3 ή 4 άτομα με κόστος 20 ευρώ.

Το «εργαστήριο και μουσείο σοκολάτας» είναι ένα μικρό θαύμα που έχει οργανωθεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης επισημαίνει για αυτό το διαφορετικό θεματικό πάρκο ότι: «Η πρωτοτυπία, η υψηλή αισθητική, η διαδραστικότητα, η κάλυψη διαφοροποιημένων αναγκών ψυχαγωγίας, η ολοκληρωμένη σειρά δραστηριοτήτων (φαγητό, δράσεις, παιχνίδι κ.τλ), ο ποιοτικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης και η ανταποδοτικότητα στο κόστος του εισιτηρίου με δεκάδες δωρεάν παροχές είναι ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά του».

Οι λόγοι για να το επισκεφτούμε όμως είναι ακόμη περισσότεροι για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας, αφού θα εντυπωσιαστούν με:

  • Το Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας  όπου μπορούν να μάθουν τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και να δουν αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων.
  • Το Ναό των Αζτέκων όπου θα ανακαλύψουν τους θρύλους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των Ινδιάνων, αλλά και τις απίθανες ιστορίες του κακάο.
  • Τη Ζούγκλα του Αμαζονίου για να ζήσουν ξεχωριστή βιωματική εμπειρία και ξενάγηση, στην μικρή, «πραγματική» ζούγκλα με την αποπνικτική υγρασία και την τροπική ζέστη που δημιουργούν οι συνθήκες προσομοίωσης.
  • Την ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου ώστε να ταξιδέψουν, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και αφηγητή τον αγαπημένο ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση, στους δρόμους του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη.
  • Το Εργαστήρι Σοκολάτας για να πάρουν μέρος στα διάφορα στάδια παραγωγής (με το εκπληκτικό διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά) και συσκευασίας σοκολάτας και φυσικά… να δοκιμάσουν!
  • Το Εργαστήρι Μπισκότου για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής και τον ευφάνταστο σεφ να δημιουργεί τα πιο μαγικά μπισκότα!
  • Το Εργαστήρι Γάλακτος για να φωτογραφηθούν στο παραμυθένιο σκηνικό της μικρής φάρμας.
  • Τον Ποιοτικό Έλεγχο, στο Χημείο του Εργοστασίου ώστε με τη βοήθεια του «μαγικού» επιστήμονα, να μάθουν τι πρέπει να προσέχουν ως καταναλωτές και να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό «σοκολατένιο» πείραμα.
  • Τη Μηχανή του Χρόνου, όπου μέσα από έναν δαιδαλώδη, παιχνιδιάρικο Λαβύρινθο, να μεταφερθούν στο σύμπαν και στις εποχές που ταξίδεψε διαχρονικά η σοκολάτα.
  • Τον χώρο με το «Μεγάλο Μυστικό», με το μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας της Ευρώπης όπου 1.200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης σοκολάτας ρέουν μπροστά τους!
  • Την Αίθουσα Εκπαίδευσης για να μάθουν, με διασκεδαστικό τρόπο, το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, αλλά και σημαντικές λεπτομέρειες για την στοματική υγιεινή.
  • Την Choco Αrt, έναν διαφορετικό χώρο πολιτισμού και τέχνης, να θαυμάσουν γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.
  • Τους χώρους Φωτογράφισης για να απαθανατίσουν την επίσκεψή με επαγγελματικές αναμνηστικές φωτογραφίες!
  • Το Εργαστήρι Καραμέλας ώστε να παρακολουθήσουν τη χειροποίητη παραγωγή και να δοκιμάσουν «φρέσκια» καραμέλα!

Τέλος μετά την έξοδο υπάρχει καφέ – σοκολατερί και πωλητήριο όπου μπορεί κάποιος να αγοράσει σοκολάτες – πραλίνες από όλο τον κόσμο μέχρι και κάποιες από τις ακριβότερες του κόσμου!

Το πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα ελληνικά, στα αγγλικά, καθώς και στην νοηματική γλώσσα, αλλά και σε άλλες γλώσσες μετά από συνεννόηση. Όλοι οι χώροι του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15