search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:09
MENU CLOSE

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι η συμφωνία για την προστασία την πρώτη κατοικία, θα βρίσκεται κοντά στην Ελληνική πρόταση

10.11.2015 13:22
Αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι η συμφωνία για την προστασία την πρώτη κατοικία, θα βρίσκεται κοντά στην Ελληνική πρόταση  - Media

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως είναι εφικτή μια συμφωνία για την πρώτη κατοικία που θα βρίσκεται πιο κοντά στην Ελληνική πρόταση 

 

Αισιοδοξία ότι είναι εφικτή η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ότι αυτή θα βρίσκεται κοντά στην ελληνική πρόταση, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές.

«Η συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια είναι ακόμη ανοιχτή, θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα η διαπραγμάτευση.

Σκοπός είναι να λήξει η διαπραγμάτευση μέσα στην εβδομάδα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι τα κόκκινα δάνεια μαζί με τις άλλες εκκρεμότητες θα νομοθετηθούν μετά το euro working group, δηλαδή, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Για την πρώτη κατοικία η διαπραγμάτευση έχει φτάσει πολύ κοντά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε κυβερνητική πηγή επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και θεσμοί συγκλίνουν σταδιακά προς την ελληνική πρόταση και ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια και ως προς την αντικειμενική αξία.

Ωστόσο για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ανοιχτή μένει ακόμη η συζήτηση για τα χρόνια προστασίας.

Κυβέρνηση και εκπρόσωποι των θεσμών βρίσκονται εξάλλου, κοντά και στο ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων, καθώς απομένουν να συμφωνηθούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και πάντως «δεν πρόκειται να υπάρξει ξήλωμα των 100 δόσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ενώ συμφωνία διαφαίνεται και στην πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:09