search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Μήνυση κατά του Facebook υπέβαλε Γερμανός δικηγόρος για βοήθεια σε υποκίνηση μίσους

10.11.2015 13:45
Μήνυση κατά του Facebook υπέβαλε Γερμανός δικηγόρος για βοήθεια σε υποκίνηση μίσους - Media

Έρευνα σε βάρος του επικεφαλής του Facebook στην Βόρεια Ευρώπη, Μάρτιν Οτ, για βοήθεια στην υποκίνηση μίσους, διέταξε η Εισαγγελία του Αμβούργου, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel

 

Έρευνα σε βάρος του επικεφαλής του Facebook στην Βόρεια Ευρώπη, Μάρτιν Οτ, για βοήθεια στην υποκίνηση μίσους, διέταξε η Εισαγγελία του Αμβούργου, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε δικηγόρος, κατηγορώντας την εταιρεία ότι δεν διέγραψε σχόλια μίσους από αναρτήσεις χρηστών, παρότι είχαν επισημανθεί.

Ακτιβιστές και πολιτικοί στη Γερμανία κατηγορούν το Facebook ότι δεν διαγράφει ακόμη και ξεκάθαρα σχόλια μίσους, τα οποία παραβιάζουν το γερμανικό δίκαιο και τις οδηγίες του ίδιου του Facebook. Η εταιρεία απαντά ότι διαγράφει σχόλια που παραβιάζουν τις οδηγίες της, αλλά δεν μπορεί να κρίνει το εάν κάποια σχόλια παραβιάζουν το γερμανικό δίκαιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας συνέστησε ήδη ομάδα εργασίας με υπεύθυνους του Facebook, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό, ενώ το περιοδικό επισημαίνει ότι ο ιδρυτής του Facebook Μάρκ Ζάκερμπεργκ είχε εκφράσει, σε συνάντησή του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τη βούλησή του να βελτιώσει τη διαδικασία.

Ο δικηγόρος, πάντως, που υπέβαλε τη μήνυση επιμένει ότι για τη δική του υπόθεση ισχύει το γερμανικό δίκαιο, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι ισχύει το ιρλανδικό δίκαιο, διότι η έδρα του Facebook για την Ευρώπη βρίσκεται στο Δουβλίνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24