28/05/2020 15:48:01

Δύο εντυπωσιακά MX-5 (Photos)

Δύο εντυπωσιακά MX-5 (Photos) - Media

 

Τις δύο πρωτότυπες εκδόσεις του διάσημου roadster MX-5 παρουσίασε η Mazda στη SEMA, την μεγαλύτερη έκθεση after market που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Las Vegas. Τα MX-5 Spyder και MX-5 Speedster είναι πιο ελαφριά από το μοντέλο παραγωγής και τονίζουν την απόλαυση του να οδηγεί κάποιος ένα cabrio. Και τα δύο εφοδιάζονται με το 2λιτρο βενζινοκινητήρα SKYACTIV-G και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το επόμενο εξάμηνο.

Οι άνθρωποι πίσω από τα νέα MX-5 εμπνεύστηκαν το σχεδιασμό από τα roadster των προηγουμένων δεκαετιών για να δημιουργήσουν τα δύο εκθεσιακά αυτοκίνητα. Το ασημί MX-5 Spyder φέρει μία μικρή, αποσπώμενη, υφασμάτινη οροφή, αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακόνημα, ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών (με ελαστικά 225/45) και δερμάτινο εσωτερικό. Το βάρος του φθάνει τα 1.043 kg. Το βάρος του γαλάζιου MX-5 Speedster είναι ακόμη χαμηλότερο (στα 943 kg). Όπως χαμηλότερα κάθεται και στο δρόμο χάρη στη ρυθμιζόμενη ανάρτηση (κατά 30 mm σε σχέση με το MX-5 παραγωγής). Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι δεν φέρει καν παρμπρίζ, ενώ ο περιορισμός του βάρους έχει εξασφαλιστεί και μέσω της τοποθέτησης ανθρακονημάτινων θυρών και καθισμάτων. Εδώ οι τροχοί είναι 16 ιντσών και πατούν σε ελαστικά 225/50.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.