search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο δολοφόνος του εστιάτορα στην Ύδρα

11.11.2015 09:28
Συνελήφθη ο δολοφόνος του εστιάτορα στην Ύδρα - Media

Συνελήφθη ο αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας των Γεωργιανών, οι οποίοι λήστεψαν και σκότωσαν γνωστό ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα τον περασμένο Αύγουστο.

 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, πλέον, ο αρχηγός της συμμορίας των Γεωργιανών, οι οποίοι τον περασμένο Αύγουστο εισέβαλαν στο σπίτι εστιάτορα στην Ύδρα και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου, προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά. Παράλληλα, οι κακοποιοί είχαν βασανίσει και τη σύζυγό του, η οποία, όμως, επέζησε.

Όπως τόνισε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης πριν από λίγη ώρα κατά την παρουσίαση της πολύκροτης υπόθεσης, ο 39χρονος αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας, πιθανόν να είναι και ο δολοφόνος του 67χρονου εστιάτορα. Εκτός από το υλικό που έχει η Αστυνομία από τις κάμερες, βρέθηκε και κηλίδα αίματος του 39χρονου στο σημείο που ήταν η σορός του άτυχου άνδρα.

Μετά τη σύλληψη 7 Γεωργιανών, που εμπλέκονται στη δολοφονία του εστιάτορα και τη ληστεία σε βάρος της 58χρονης συζύγου του, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τις αναζητήσεις για την σύλληψη και των υπολοίπων δραστών. Ο 39χρονος αρχηγός της συμμορίας εντοπίστηκε, χθες, στην Καλλιθέα, σε Ι.Χ αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε ενοικιαστεί με στοιχεία άλλου υπηκόου Γεωργίας. Παράλληλα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα διαβατήριο, το οποίο είχε τη φωτογραφία του συλληφθέντα και τα στοιχεία της ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011, μαζί με άλλον ομοεθνή του, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ΄εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αδικήματα, για τα οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 4 μηνών. Στις 8 Ιουλίου 2015 αποφυλακίστηκε, όμως, από τον Κορυδαλλό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Επίσης, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης παρουσίασε και την υπόθεση που αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία έκλεβε αυτοκίνητα από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσε στο Ζεφύρι και στις Αχαρνές.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες κλοπής αυτοκινήτων που έχουν δράσει στη χώρα μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαζαφείρης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, στο Ζεφύρι, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων οι 10 είναι Ρομά και ο ένας υπήκοος Ρουμανίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 117 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών, ενώ εκτιμάται από την Αστυνομία ότι η σπείρα αποκόμισε από την εγκληματική δραστηριότητά της, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1 εκατομ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:32