search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Αρχή κλιμάκωσης των αγώνων του ΚΚΕ κατά των μνημονίων η απεργία της Πέμπτης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1890
12-11-2015
10.11.2015 22:43
2385235_1.jpg

Η απεργία της Πέμπτης (12.11) θα αποτελέσει κορύφωση ή αρχή κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στο νέο μνημόνιο, το ασφα­λιστικό που είναι στον… δρόμο και την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών; Την απάντηση – λένε στον Περισσό – δεν θα τη δώσει άλλος από τη μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρω­σης της Πέμπτης (10:30, Ομόνοια).

 

Η απεργία της Πέμπτης (12.11) θα αποτελέσει κορύφωση ή αρχή κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στο νέο μνημόνιο, το ασφα­λιστικό που είναι στον… δρόμο και την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών; Την απάντηση – λένε στον Περισσό – δεν θα τη δώσει άλλος από τη μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρω­σης της Πέμπτης (10:30, Ομόνοια).

Αν η απεργιακή κινητοποίηση θυμίσει σε κάτι τις μαζικότερες των τελευταίων δε­καετιών κινητοποιήσεις του διαστήματος 2010-12, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδο­μένη η πίεση που θα ασκήσει το Πανεργα­τικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με όποιο τρόπο μπορεί, κυρίως στη ΓΣΕΕ για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε συζή­τηση και ψήφιση στη Βουλή των αντίστοι­χων νομοσχεδίων.

Η απόφαση για απεργία άλλωστε στις 12 του Νοέμβρη μετρά ήδη έναν μήνα ζωής.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ είχαν την ευχέρεια να περιοδεύσουν σε χώρους δουλειάς, να προ­ετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρό­πο – κάτω από αντίξοες βέβαια συνθήκες – την απεργιακή τους συγκέντρωση, ακόμα και διαδικτυακό διαφημιστικό σποτ να δη­μιουργήσουν για να φτάσει το μήνυμα πα­ντού.

Αν, από την άλλη, η απεργία της 12ης του Νοέμβρη δεν έχει την προσδοκώμενη επιτυχία, δεν θα αποτελέσει σύνθημα για αναδίπλωση, αλλά για διάχυση των κινητο­ποιήσεων σε επιμέρους ζητήματα, που θα μπορέσουν και πάλι να δημιουργήσουν ένα κλίμα… αναβρασμού.

Εκρηκτικά προβλήματα

Το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό που ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειονότητα των λαϊκών στρωμάτων, το εκρηκτικό πρόβλη­μα που θα προκύψει με την άρση της προ­στασίας της πρώτης κατοικίας, η υπερφορολόγηση, οι διακοπές ρεύματος σε φτω­χόσπιτα αποτελούν ζητήματα που ιεραρ­χούν στο ΚΚΕ.

Σε αυτήν την περίπτωση δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται και νέες δυναμικές δράσεις όπως έδειξε και το προηγούμενο διάστημα. Διήμερη κατάληψη στο υπουρ­γείο Εργασίας, πανό στην Ακρόπολη, απο­κλεισμός του Εργατικού Κέντρου Καλαμά­τας και αποπομπή του υπουργού Εργασίας από αυτό δείχνουν άλλωστε τις διαθέσεις των σωματείων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί το ένα αντιλαϊκό μέτρο πίσω απ’ τ’ άλλο, για να θολώσει τα νερά, ξαναπαίζει το έργο των “σκληρών διαπραγματεύσεων” και των ‘‘κόκ­κινων γραμμών”» τονίζει εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του για την πορεία της διαπραγ­μάτευσης κυβέρνησης – δανειστών το ΚΚΕ και προσθέτει: «Ο λαός έχει πλέον εμπειρία και ξέρει ότι όλες αυτές οι διαπραγματεύ­σεις καταλήγουν πάντα σε βάρος του.

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τις τωρι­νές, αφού κι αυτές διεξάγονται με δεδομένα αφενός το πλαίσιο των αντιλαϊκών συμφω­νιών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, με τη συμφωνία και των άλ­λων κομμάτων, και αφετέρου τον στόχο της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαί­ου, τσακίζοντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώ­ματα».

Το ΚΚΕ, παράλληλα, καταγγέλλει και την επέμβαση των ΜΑΤ στην απεργία των ερ­γαζομένων της Γενικής Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα. Ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώτης πραγματοποίησε για το θέ­μα παρέμβαση στον αρμόδιο υπουργό Νί­κο Τόσκα ενώ το κόμμα με ανακοίνωσή του χρεώνει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ πως «πήραν καθαρά θέση στο πλευρό της εργοδοσίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28