search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Κυβέρνηση για Πανούση: Περιμένουμε απαντήσεις – Δεν υφίσταται θέμα Λάμπρου

11.11.2015 17:46
Κυβέρνηση για Πανούση: Περιμένουμε απαντήσεις - Δεν υφίσταται θέμα Λάμπρου - Media

Μέσω κυβερνητικών κύκλων, το Μαξίμου επανέρχεται στο θέμα Πανούση ζητώντας απαντήσεις σε δύο ερωτήματα από τον πρώην Υπουργό.

 

 

Μέσω κυβερνητικών κύκλων, το Μαξίμου επανέρχεται στο θέμα Πανούση ζητώντας απαντήσεις σε δύο ερωτήματα από τον πρώην Υπουργό.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές ερωτούν: «Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;». Και δεύτερον: «Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;».

Εξ αυτών των ερωτημάτων που θέτουν οι κυβερνητικές πηγές προκύπτει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκρούει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες που προσάπτονται από τον κ. Πανούση και συντηρούνται μέσω ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού από ορισμένα ΜΜΕ, όπως παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, προκύπτει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση σχετικά με τον Πάνο Λάμπρου, με τις ίδιες πηγές να παραπέμπουν στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Yπενθυμίζεται πως στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου είχε τονίσει πως λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, «όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου». «Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας», συμπλήρωνε στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν Παρασκευόπουλος και Τόσκας

Το πρωί, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ. Γιάννη Πανούση.

Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα παραβίασης απορρήτου μυστικών εγγράφων και υπηρεσιών, υπεξαγωγή εγγράφων κ.λπ. Όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Παρασκευόπουλο τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται διάλογοι που έχουν το χαρακτήρα απορρήτου και ως εκ τούτου ζήτησαν από την κ. Γκουτζαμάνη να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων που αναπαράγουν τα έγγραφα και τους υποτιθέμενους διαλόγους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:08