search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:48
MENU CLOSE

Η Χ. Τρικούπη αναδιοργανώνεται

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1890
12-11-2015
14.11.2015 04:00
pod_1211_012_cmyk.jpg

Σειρά πρωτοβουλιών από τη Φώφη

 

Στη Μάλτα βρέθηκε χτες η Φώφη Γεννηματά με στόχο την ενημέρωση των Σοσιαλιστών στη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να προωθηθούν αποτελεσματικά θέσεις και πολιτικές με προοδευτική κατεύθυνση. 
 
Όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη, παρευρέθηκε στην προ-σύνοδο, έπειτα από ειδική πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για να ενημερώσει για την κατάσταση στην Ελλάδα και να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες συζήτησε πρόσφατα στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 
 
Ο προφανής στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ενταχθούν οι προτάσεις αυτές στις επίσημες προτάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη συνολική αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.
 
Η κίνηση αυτή αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα παρόμοιων πρωτοβουλιών σε μια προσπάθεια να πειστεί η κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα διαπραγματευτική ισχύ και λόγο στην Ευρώπη και μπορεί να συμβάλει ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. 
 
Άλλωστε η Γεννηματά, σε ευθεία γραμμή με τον Βενιζέλο, επιμένει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Το επανέλαβε με τη συνέντευξή της το περασμένο Σάββατο στην «Αγορά». 
 
Ωστόσο αυτή η ιδέα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας έχει δύο… αντιπάλους, εκτός βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι η συμπόρευσή του με κόμματα που κυβέρνησαν και έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση μόνο κακό θα του κάνουν. Από τη μια, υπάρχουν και πολλά στελέχη εντός του ΠΑΣΟΚ, όπως ο γραμματέας της Κ.Ε. Στ. Ξεκαλάκης, τα οποία διαφωνούν με την εμπλοκή στην παρούσα φάση του κόμματος στην κυβέρνηση, πιστεύοντας ότι είναι απαραίτητη η «αγρανάπαυση» και η αποφυγή άσκησης εξουσίας για ένα σοβαρό διάστημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανασύστασή του. 
 
Από την άλλη πλευρά, ο Πιέρ Μοσκοβισί, εξέχον στέλεχος του Ευρωπαϊκού και του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Κομισιόν από το καλοκαίρι και μετά έχει την καλύτερη συνεργασία με ελληνική κυβέρνηση από την αρχή της κρίσης. Δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν ότι η κυβέρνηση έχει βρει δίοδο συνεννόησης και δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή πίεση για οποιαδήποτε μεταβολή στο κυβερνητικό σχήμα. 
 
Όμως και η κυβέρνηση δεν παραλείπει να επισείει το χαρτί της κυβερνητικής σταθερότητας στους Ευρωπαίους εταίρους, επαναλαμβάνοντας ότι είναι η μόνη κυβέρνηση στη χώρα που μπορεί να περάσει δύσκολα μέτρα. 
 
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πάντως, επιχειρεί καθημερινά να πείσει ότι η κυβερνητική διαπραγμάτευση είναι ατελής και χωρίς αποτέλεσμα και τα αδιέξοδα που σωρεύονται θα προκαλέσουν ώς την άνοιξη πολιτικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται και εσωτερική αναδιοργάνωση με την ανάθεση μιας σειράς τομέων του Κινήματος σε νέα στελέχη, ενώ για τον τομέα των Οικονομικών προαλείφεται ο Πάρις Κουκουλόπουλος, για τον Αθλητισμό ο Πύρρος Δήμας και για τον τομέα Επικοινωνίας η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη. Από κοινού με τη ΔΗΜΑΡ σχεδιάζονται περιφερειακές συνδιασκέψεις τους επόμενους μήνες, όπου και θα ανιχνευτούν σε περιφερειακό επίπεδο οι τάσεις για συσπείρωση και άλλων διάσπαρτων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03