search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36
MENU CLOSE

Κανονικά τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων

13.11.2015 05:48
Κανονικά τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων - Media

Κανονικά πραγματοποιούνται από τις 12:01 τα μεσάνυχτα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια, μετά της λήξη της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ.

 

Κανονικά πραγματοποιούνται από τις 12:01 τα μεσάνυχτα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια, μετά της λήξη της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ.

Προβλήματα ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν για τον απόπλου κάποιων πλοίων, καθώς ορισμένες εταιρείες δεν μπορούν να προμηθευθούν για κάποια πλοία τους πιστοποιητικό ελευθεροπλοϊας από το ΝΑΤ, λόγω απεργίας των εργαζομένων εδώ και 10 ημέρες που αντιδρούν στην ενοποίηση του ταμείου τους.

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη των κινητοποιήσεών τους. 

Η διοίκηση του Ταμείου προκειμένου να δώσει μια προσωρινή λύση σε κάποιες εταιρείες εκδίδει πιστοποιητικά ελευθεροπλοϊας για κάποιες ώρες ωστόσο άγνωστο παραμένει αν αυτό θα γίνει και σήμερα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας προμηθεύονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για όλα τα πλοία κάθε μήνα από το αρμόδιο τμήμα του ΝΑΤ και αφού προηγηθεί έλεγχος, ότι έχουν καταβληθεί όλες οι εισφορές των εργαζομένων και του πληρώματος και ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν οφείλει.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρότι δεν οφείλουν, έχουν ζητήσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ.Ναυτιλίας και Εργασίας.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πότε θα συνεδριάσει εκ νέου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι αν οι αρμόδιοι υπουργοί δεν τηρήσουν την υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκαν εγγράφως, θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να μη προχωρήσει σε εφαρμογή της μνημονιακής απαίτησης για επάνδρωση των πλοίων της ακτοπλοΐας στα ίδια επίπεδα με εκείνη των διεθνών γραμμών, με μείωση του ποσοστού στο ξενοδοχειακό πλήρωμα κατα περίπου 10%, καθώς κάτι τέτοιο αναφέρει, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτικούς στο δρόμο της ανεργίας.

Επίσης έχει ζητήσει να εξαιρεθεί το ΝΑΤ από την ενοποίηση των ταμείων, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις ζητά ο υπολογισμός τους να γίνεται ανάλογα με τον μισθό και τις εισφορές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33