search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:18
MENU CLOSE

«Χέρι» θέλει να βάλει το κουαρτέτο στις 100 δόσεις…

13.11.2015 11:42
Βόμβα 15 δισ. ευρώ από τα δάνεια του νόμου Κατσέλη - Media

Έχει φαγωθεί το κουαρτέτο με το θέμα των 100 δόσεων αλλά  και της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων. 

 

Έχει φαγωθεί το κουαρτέτο με το θέμα των 100 δόσεων αλλά  και της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων. Ζητούν ανατροπές εδώ και τώρα στο χρόνο που χρειάζεται για να βγει κάποιος εκτός.

Συγκεκριμένα θέλουν την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων μέσα σε μια μέρα από τη στιγμή που ο  οφειλέτης δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως το ελληνικό επιτελείο ακούγεται ότι θα νομοθετήσει για διάστημα 10 ημερών σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνεται ο φορολογούμενος στις υποχρεώσεις του να «αποβάλλεται» από την ρύθμιση. 

Επιμένουν όμως και στη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την αποβολή από τη ρύθμιση ή τη μείωση των δόσεων της ρύθμισης των 100 δόσεων όσων έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν πλήρως ή νωρίτερα την οφειλή που ρύθμισαν. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί  μνημονιακή υποχρέωση και  αναμένεται σύντομα να έρθει στη Βουλή.

Σε ότι αφορά την πάγια ρύθμισης των 12 δόσεων επιθυμούν να μην δίνεται η δυνατότητα σε όσους οφειλέτες θέλουν, να μπορούν να ενταχτούν, όπως γινόταν έως τώρα -δηλαδή με μια απλή υποβολή μιας ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης όπου ο ίδιος ο φορολογούμενος συμπληρώνει την οικονομική και εισοδηματική του κατάσταση.

Η τρόικα ζητά αυστηρότερες διαδικασίες, ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια των φορολογουμένων. Ωστόσο εδώ εξετάζει και μια θετική παρέμβαση για τους οφειλέτες. Να μπορούν από εδώ και στο εξής να εντάξουν στη ρύθμιση με ηλεκτρονική αίτηση ακόμη και τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σήμερα οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται μόνο με χειρόγραφη αίτηση στην εφορία.

Την ίδια ώρα επιβάλλουν την  ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης τα οποία, όπως λένε,  έχουν ατονήσει τους τελευταίους μήνες. Μετά την οριστικοποίηση των αλλαγών οι φορολογούμενοι που δεν εκπληρώνουν εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις στα χέρια τρίτων (π.χ. μισθών, ενοικίων) και μάλιστα με βάση τα μειωμένα ακατάσχετα όρια (για τους μισθούς μειώθηκε από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:18