search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:27
MENU CLOSE

Ανεπαρκής και αναποτελεσματική η κυβέρνηση κατά την Φώφη Γεννηματά

13.11.2015 12:02
Ανεπαρκής και αναποτελεσματική η κυβέρνηση κατά την Φώφη Γεννηματά - Media

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της στάση και την υπόθεση Πανούση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας την Παρασκευή στη πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο είναι επικεφαλής.

 

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της στάση και την υπόθεση Πανούση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας την Παρασκευή στη πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο είναι επικεφαλής.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αλλά και αμφιθυμία, στο μείζον ζήτημα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. Οι διαδικασίες της πρώτης αξιολόγησης του Προγράμματος που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο» είπε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε «Ας σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροϊκανότεροι των τροϊκανών και να υμνούν το Μνημόνιο και ας διαπραγματευθούν επιτέλους για πρώτη  φορά αληθινά και σκληρά για να προστατεύσουν τους πολίτες και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.»

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να αντιμετωπίζει και πάλι τον  κίνδυνο του Grexit, να βουλιάζει στη στασιμότητα  και να ψηφίζονται συνεχώς νέα υφεσιακά και άδικα μέτρα, που  εντείνουν τον κίνδυνο μιας κοινωνικής έκρηξης με ανυπολόγιστες συνέπειες

Οι ευθύνες του υπουργού Δικαιοσύνης

Η Φώφη Γεννηματά καταλόγισε βαρύτατες και καθοριστικές πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Πανούση, «ευθύνες που επεκτείνονται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στο σύνολο της Κυβέρνησης» όπως είπε και συμπλήρωσε ότι «οι καταγγελίες δεν αντιμετωπίζονται με αντιπερισπασμούς, εκφοβισμούς και απειλές, όπως αυτές που επιχειρεί η Κυβέρνηση πέφτοντας σε παγίδα αντιφάσεων. Το θέμα αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να «κουκουλωθεί», γιατί αφορά την λειτουργία των θεσμών, την λειτουργία «ευαίσθητων» υπηρεσιών του Κράτους, την ασφάλεια των πολιτών.»

Μάλιστα είπε ότι μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που θα εξετάσει τόσο τον κ. Πανούση και τις καταγγελίες του, όσο και τον αρμόδιο Υπουργό και τον Διοικητή της ΕΥΠ και από  τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα καθοριστούν και οι επόμενες ενέργειές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Ας μην έχει  η Κυβέρνηση την ψευδαίσθηση ότι αυτή η σοβαρή υπόθεση μπορεί να συγκαλυφθεί» συμπλήρωσε.

Το Προσφυγικό

Για το Προσφυγικό η Φώφη Γεννηματά ενημέρωσε για την κεντρική εισήγηση, που κλήθηκε να κάνει στην Προσύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών την Τετάρτη στη Μάλτα, σημειώνοντας ότι το κυρίαρχο ζήτημα που έθεσε είναι  η ανάγκη τα hotspots να δημιουργηθούν στην Τουρκία. «Ζήτησα» ανέφερε «έκτακτη χρηματοδότηση για την Ελλάδα και έκανα δύο πολύ συγκεκριμένες προτάσεις γιατί δεν μπορούμε να παρακολουθούμε να χάνονται άλλες ζωές στο Αιγαίο. Να φτιάξουμε δηλαδή το πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ, για να δώσουμε ασφαλή μετακίνηση στα παιδιά, στις εγκύους, στις ευπαθείς ομάδες. Να φεύγουν κατευθείαν από την Τουρκία και ταυτόχρονα ζήτησα την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα του ταξιδιού τους, τους κινδύνους που κρύβει και το τι γίνεται σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος μετεγκατάστασης στις χώρες ενδιαφέροντός τους».

Τόνισε ακόμα ότι οι Σοσιαλιστές πρέπει να πάρουν μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης, «να φτιάξουν τις πόλεις αλληλεγγύης, με πρωτοβουλία των δημάρχων να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές και εμπειρίες, για να διευκολύνουμε τον επιμερισμό των προσφύγων στις πόλεις της Ευρώπης και να αποφύγουμε τα γκέτο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Γι’ αυτό το θέμα θα συναντηθούμε την ΚΕΔΕ, και προοδευτικούς Δημάρχους μεγάλων πόλεων της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Τα οργανωτικά της Συμπαράταξης

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το ζήτημα της εμβάθυνση της προγραμματικής και πολιτικής σύγκλισης των χώρων που συναποτελούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη και οργανωτικά ζητήματα εν όψει της Πανελλαδικής Πολιτικής και Προγραμματική Συνδιάσκεψη το πρώτο εξάμηνο του 2016.

 Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι « οι «πόρτες είναι ανοιχτές» και όποιος κατανοεί την ανάγκη της δημιουργίας ξανά μιας νέας ισχυρής Κεντροαριστεράς, τον καλούμε (έξω και πέρα από πολιτικούς εγωισμούς) να συντονίσει τις προσπάθειές του μαζί μας.»

Στο πλαίσιο τη συνεδρίαση οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» κατέθεσαν στη πρώτη αυτή  συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  συγκεκριμένα ερωτήματα κυρίως ως προς τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τις υπόλοιπες κινήσεις ώστε να αποφευχθεί η  τάση αφομοίωσης και ζήτησαν την διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για το ιδρυτικό συνέδριο, ο οποίος θα περιλαμβάνει το διάλογο με τις ενδιαφερόμενες δυνάμεις και στελέχη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, δημόσιες εκδηλώσεις και την οργάνωση των προσυνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών με ευθύνη της κεντρικής «Επιτροπής Επανίδρυσης», που αποτελεί  απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25