search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:51
MENU CLOSE

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ: Μικρόσωμο σκυλί επιτέθηκε και κατατρόπωσε άγρια αρκούδα που είχε ορμήσει σε 2 αγοράκια

13.11.2015 15:00
Δαβίδ εναντίον Γολιάθ: Μικρόσωμο σκυλί επιτέθηκε και κατατρόπωσε άγρια αρκούδα που είχε ορμήσει σε 2 αγοράκια  - Media

Τι και εάν του έλειπε το μπόι. Τι και εάν είναι από τα «σκυλιά του καναπέ», αυτό δεν το εμπόδισε να κατατροπώσει μια αρκούδα που είχε ορμήσει σε 2 μικρά αγόρια.

 

Τι και εάν του έλειπε το μπόι. Τι και εάν είναι από τα «σκυλιά του καναπέ», αυτό δεν το εμπόδισε να κατατροπώσει μια αρκούδα που είχε ορμήσει σε 2 μικρά αγόρια.

Ο Νικίτα Νιγκόλοφ και ο Στας Ναγκόρνοφ, είναι δυο φίλοι ηλικίας 12 και 8 ετών, που ζουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό, στα Βορειοανατολικά της Ρωσίας στις παρυφές της Σιβηρίας.

Το μέρος λέγεται Ανγκού, περιβάλλεται από δάση και πυκνή βλάστηση ενώ από το φθινόπωρο και μετά αρχίζει να χιονίζει, η θερμοκρασία να πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω του μηδενός και τα βράδια να κάνουν την εμφάνιση τους, οι λύκοι και οι αρκούδες.

Τα δυο παιδιά ένα απόγευμα καθώς έπαιζαν στους χωμάτινους δρόμους του χωριού τους, πρόσεξαν μια κίνηση από την μεριά του δάσους, ανάμεσα στα δέντρα. Δεν έδωσαν σημασία και συνέχισαν να παίζουν ανέμελα. Λάθος. Από τα δέντρα ξεπρόβαλε μια γιγαντόσωμη αρκούδα, η οποία ήταν προφανώς εκνευρισμένη.

Τα αγόρια τρόμαξαν και άρχισαν να τρέχουν για να μπουν σε κάποια αυλή ή σε κάποιο σπίτι. Η αρκούδα όμως έτρεχε πιο γρήγορα. Τα πρόλαβε. Έπιασε τον 8χρονο Στας, τον ποδοπάτησε (ευτυχώς δεν τον βρήκε «γεμάτα») τον χτύπησε με την τεράστια παλάμη της και ετοιμάστηκε να τον δαγκώσει. Το 8χρονο παιδί μέσα στα αίματα, άρχισε να ουρλιάζει πανικόβλητο.

Ο Νικίτα δεν το σκέφτηκε πολύ. Όταν είδε τον φίλο του να κινδυνεύει θανάσιμα, άρπαξε μια μεγάλη πέτρα και με όση δύναμη έχει ένα παιδί 12 χρονών, την πέταξε στην αρκούδα. Συγχρόνως άρχισε να της φωνάζει για να αποσπάσει την προσοχή της.

Η αρκούδα παράτησε τον Στας και χτύπησε με ορμή τον Νικήτα. Το τεράστιο ζώο όρθιο πλησίασε τον Νικίτα και ετοιμάστηκε να τον αποτελειώσει. Τότε ξαφνικά, από το πουθενά πετάχτηκε ένα μικρόσωμο σκυλί που όλοι γνώριζαν στο χωριό, ο Τόσια.

Άρχισε να γαυγίζει στην αρκούδα. Είχε καμπουριάσει το κορμί του και είχε ξεγυμνώσει τα δόντια του. Ήταν όμως ένα μικρό μικρό σκυλί. Η αρκούδα αιφνιδιάστηκε. Ο Τόσια της όρμησε και έμπηξε τα μικρά αλλά κοφτερά του δόντια στο πόδι της.

Ο πόνος που πρέπει α ένιωσε το άγριο ζώο, δεν πρέπει να ήταν μεγάλος. Η κίνηση όμως του σκυλιού την τρόμαξε. Παράτησε τα παιδιά και άρχισε να τρέχει προς το δάσος. Θα περίμενε κάποιος το σκυλί να ηρεμήσει. Το αντίθετο, άρχισε να γαυγίζει περισσότερο και να τρέχει ξοπίσω από την αρκούδα.

Ύστερα από λίγο ο Τόσια επέστρεψε από το δάσος. Κουνούσε χαρούμενος την ουρά του και είχε μόνο λίγα αίματα στη μουσούδα του. Είχε καταφέρει άγνωστο πως, να τρέψει σε φυγή ένα υπερδεκαπλάσιο σε μέγεθος ζώο, από εκείνον.

Τα παιδιά τραυματισμένα, ευτυχώς όχι σοβαρά μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και τον καθαρισμό των τραυμάτων τους. Εκπρόσωπος του WWF που σχολίασε το γεγονός και ερμήνευσε την συμπεριφορά της αρκούδας είπε πως πιθανότατα, ήταν πεινασμένη επειδή δεν μπορούσε να βρει τροφή στο δάσος, νέα σε ηλικία, άρα και άπειρη, δεν είχε σκοπό να επιτεθεί σε ανθρώπους και πως το σκυλί την αιφνιδίασε και για αυτό την έτρεψε σε φυγή.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15