search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:47
MENU CLOSE

Φιέστα Ολυμπιακού για το 38ο με διασυρμό της ΑΕΚ

21.03.2011 01:13
Φιέστα Ολυμπιακού για το 38ο με διασυρμό της ΑΕΚ - Media

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Ολυμπιακός την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, του 38ου στην ιστορία του. Οι πρωταθλητές έκαναν πραγματικότητα τα όνειρα των οπαδών τους και ταπείνωσαν την ΑΕΚ διασύροντας την με το εκκωφαντικό 6-0.

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Ολυμπιακός την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, του 38ου στην ιστορία του. Οι πρωταθλητές έκαναν πραγματικότητα τα όνειρα των οπαδών τους και ταπείνωσαν την ΑΕΚ διασύροντας την με το εκκωφαντικό 6-0.

Οι “κόκκινοι” είχαν ένα ονειρικό πρώτο εικοσάλεπτο και σε αυτό το διάστημα φιλοδώρησαν την ΑΕΚ με τρία γκολ. Ο Τζεμπούρ σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα στο 2′, ο Μέλμπεργκ διπλασίασε στο 7′ και ο Φουστέρ πέτυχε το 3-0 στο 19′. Η ομάδα του Βλβέρδε φάνηκε να αφήνει το γκάζι στη συνέχεια αλλά έφτανε ένα φοβερό δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο για να κάνει τη νίκη θρίαμβο. Ο Τζεμπούρ πέτυχε το 4-0 στο 61′, ο Μιραλάς το 5-0 στο 68′ και στο 71′ ο Χολέμπας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του “κόκκινου” τίτλου.

Η 27η αγωνιστική ήταν πλούσια σε γκολ και συγκινήσεις και σφράγισε τον υποβιβασμό της Λάρισας και πιθανότατα του Αστέρα Τρίπολης.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε τρεις φορές με γκολ των Αμπουμπακάρι, Τσιμπάμπα και Κουζέν αλλά ο Εργοτέλης απάντησε με δύο γκολ του Βερπακόφσκις (το δεύτερο στο 93΄!) και ένα του Χίμπλινγκερ για το τελικό 3-3. ο Αστέρας ηττήθηκε με 1-0 στην Ξάνθη από γκολ του Μαρσελίνιο και μάλλον αποχαιρετάει την κατηγορία αφού θα χρειαστεί ένα θαύμα.

Δραματικά όμως ήταν και τα άλλα ματς. Στην Καβάλα η τοπική ομάδα έχανε τις ευκαιρίες αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου με ένα γκολ του Μαρτίν στ 85′ άρπαξε τη νίκη και πιθανότατα μια θέση στα πλέϊ οφς.

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Σφακιανάκη αλλά ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς με Βιεϊρίνια και Έλ Ζαρ. Το δεύτερο γκολ του Σφακιανάκη στο 87′ έδωσε έναν πολύτιμο πόντο στην ομάδα του.

Στο Καυτανζόγλειο, ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 38′ με τον Μήτρογλου και ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 92′ με τον Μαχόπ.

Ο Παναθηναϊκός με μέτριο ματς νίκησε με 2-1 την Κέρκυρα (Χριστοδουλόπουλος, Σισέ – Στολτίδης) και την άφησε στα προβλήματα ενώ ο Άρης επικράτησε του υποβιβασμένου Πανσερραϊκού με 3-1 (Μπομπαντίγια, Καστίγιο, Νέτο – Πάρκερ).

Η βαθμολογία (σε 27 αγώνες): Ολυμπιακός 67, Παναθηναϊκός 57, ΑΕΚ 43, ΠΑΟΚ, Ολ. Βόλου 41, Καβάλα 38, Άρης 36, Ξάνθη 35, Εργοτέλης, Ηρακλής 33, Πανιώνιος 31, Ατρόμητος, Κέρκυρα 30, Αστέρας Τρίπολης 28, Λάρισα 25, Πανσερραϊκός 20.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:47