search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:18
MENU CLOSE

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι

14.11.2015 10:53
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι - Media

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι

 

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι με επίσημη δήλωσή της.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει πως καμικάζι μαχητές της ζωσμένοι με εκρηκτικά και κρατώντας αυτόματα όπλα πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην καρδιά της πρωτεύουσας οι οποίες είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

Οκτώ αδελφοί, που έφεραν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με επιθετικά τουφέκια, έβαλαν στόχο τοποθεσίες που είχαν επιλεγεί επιμελώς στην καρδιά του Παρισιού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τζιχαντιστική οργάνωση προσθέτει πως οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει ένας κορυφαίος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της.

Το Ισλαμικό Κράτος προσθέτει πως οι επιθέσεις ήταν επίσης μια απάντηση στις ύβρεις σε βάρος του Προφήτη του ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18