search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:38
MENU CLOSE

Το συριακό διαβατήριο πέρασε από τη Λέρο-Ανήκε όμως στον τρομοκράτη;

15.11.2015 06:51
Το συριακό διαβατήριο πέρασε από τη Λέρο-Ανήκε όμως στον τρομοκράτη; - Media

Σοβαρές αμφιβολίες για το αν το διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στον τρομοκράτη που προσπάθησε να εισέλθει στο Stade de France ανήκει όντως στον ίδιο εγείρονται από το βράδυ του Σαββάτου.

 

Σοβαρές αμφιβολίες για το αν το διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στον τρομοκράτη που προσπάθησε να εισέλθει στο Stade de France ανήκει όντως στον ίδιο εγείρονται από το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το συγκεκριμένο διαβατήριο πέρασε από την Λέρο στις 3 του περασμένου Οκτώβρη.

«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος.» 

Σημαίνει όμως αυτό ότι πέρασε και ο ίδιος ο τρομοκράτης από το ελληνικό νησί; Όχι απαραίτητα. Πέραν κάποιων αρχικών ερωτημάτων, όπως το γιατί ένας βομβιστής αυτοκτονίας να έχει πάνω του ένα διαβατήριο που αποκαλύπτει την πορεία του, σύμφωνα με νέα ρεπορτάζ από τη γαλλική πρωτεύουσα το εν λόγω ενδέχεται να είναι πλαστό ή ακόμα και κλεμμένο.

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου», εξήγησε.

Ούτε όμως και οι γαλλικές αρχές έχουν δηλώσει ότι το εν λόγω διαβατήριο ανήκε στον επίδοξο βομβιστή του Stade de France, παρά μόνο πως το διαβατήριο βρέθηκε κοντά του. 

Ο κάτοχος του διαβατηρίου είχε ζητήσει άσυλο στη Σερβία

Ο ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, εισήλθε στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν “ένας από τους υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τα αρχικά Α.Α. καταγράφηκε στην συνοριακή διάβαση στο Πρέσεβο, στις 7 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όπου και τυπικά κατέθεσε αίτηση χορήγησης ασύλου”. Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι τα στοιχεία του Α.Α. συμπίπτουν με τα στοιχεία του ατόμου που ταυτοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Για το άτομο αυτό δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ αναφέρεται στο ανακοινωθέν του το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε κοντά σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στην Γαλλία, ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:35