search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:14
MENU CLOSE

Σάλλας: Να στηριχθεί με κάθε μέσο η οικονομία – Να ολοκληρωθεί γρήγορα η ανακεφαλαιοποίηση

15.11.2015 14:38
Σάλλας: Η οικονομία θα εκτοξευθεί σαν ελατήριο, παρά την ύφεση  - Media

Πράσινο φως από τη Γενική Συνέλευση της Πειραιώς στην ΑΜΚ και το reverse split της μετοχής. Κάλεσμα για γρήγορη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης από τον Μιχάλη Σάλλα. Στα 1,34 δισ. το ποσό που πρέπει να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας.

 

Η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα, εντός του 2015 ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν, σε περίπτωση που πάει από 1/1/2016 και μετά, οι καταθέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όπως πρόσθεσε, πρέπει να στηριχθεί η οικονομία με κάθε μέσο.

Η Τράπεζα Πειραιώς με βάση τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, πρέπει να αντλήσει μέσω του book building ιδιωτικά κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 1,34 δισ. ευρώ. Το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών, όπως αυτές προέκυψαν από τα stress tests, ανέρχεται σε 4,9 δισ. ευρώ.

Ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός SSM ενέκρινε κεφάλαια ύψους 602 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, τα οποία μειώνουν ισόποσα τις κεφαλαιακές ανάγκες του βασικού σεναρίου της Πειραιώς, οι οποίες, υπενθυμίζεται, είχαν διαμορφωθεί στα 2,2 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο SSM ενέκρινε έσοδα από πώληση θυγατρικής αλλά και άλλες οργανικές πράξεις, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Τη διαφορά μεταξύ των κεφαλαίων του βασικού σεναρίου που καλείται να καλύψει η Τράπεζα Πειραιώς με ιδιωτικά κεφάλαια και των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών του ομίλου, θα την καλύψει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με αναλογία 75% cocos και 25% κοινές μετοχές.

Το reverse split της μετοχής έχει οριστεί στην αναλογία 100 παλαιές μετοχές για κάθε μία νέα.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων είχε απαρτία 80,36% και ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων η ΑΜΚ της τράπεζας μέσω του βιβλίου προσφορών, η έκδοση ΜΟΔ με υπό αίρεση μετατρέψιμα ομόλογα υπέρ του ΤΧΣ και το reverse split της μετοχής.

Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες ημέρες, η Τράπεζα Πειραιώς είχε ανακοινώσει ότι το βιβλίο προσφορών θα κλείσει την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

 

Πηγή: euro2day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10