search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:30
MENU CLOSE

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο

15.11.2015 16:29
Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη Φώφη Γεννηματά - Media

Μόνο ένα άτομο από αυτά που έχουν ζητήσει οι γαλλικές αρχές να ελεγχθεί από την χώρα μας, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα, έχει διαπιστωθεί ότι πράγματι έχει ταυτοποιηθεί μεταξύ προσφύγων στην Λέρο…

 

Μόνο ένα άτομο από αυτά που έχουν ζητήσει οι γαλλικές αρχές να ελεγχθεί από την χώρα μας, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα, έχει διαπιστωθεί ότι πράγματι έχει ταυτοποιηθεί μεταξύ προσφύγων στην Λέρο, στις 3/10/2015, διαβεβαιώνουν επίσημες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για έναν 25χρονο κάτοχο του συριακού διαβατηρίου, που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό στο Παρίσι.

Από τα στοιχεία που έστειλαν οι ελληνικές αρχές στις γαλλικές υπηρεσίες, (όνομα, δακτυλικά αποτυπώματα, κ.λ.π.), προκύπτει ότι ο άνδρας που πέρασε από την Λέρο είναι τελικά ο νεκρός τρομοκράτης στο Παρίσι.

Από τις ίδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζεται ότι η ταυτοποίησή του έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μάλιστα οι αστυνομικές αρχές στην Λέρο είχαν καταγράψει λεπτομερή στοιχεία για το συγκεκριμένο άτομο, τα οποία έχουν θέσει στην διάθεση των γαλλικών αρχών.

Σε ότι αφορά το συριακό διαβατήριο, είναι αρμοδιότητα των γαλλικών αρχών, που το έχουν στη διάθεσή τους, να διαπιστώσουν εάν είναι πλαστό ή όχι».

Οι Γάλλοι έχουν ζητήσει συνολικά πληροφορίες για τους οκτώ τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι και άλλα άτομα, αλλά αυστηρά ενδιαφέρονται για έναν συγκεκριμένα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει περάσει άλλος από την Ελλάδα, εκτός από τον 25χρονο στην Λέρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03