search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:36
MENU CLOSE

Βερολίνο: Να μην γίνουν οι πρόσφυγες «αποδιοπομπαίοι τράγοι»

16.11.2015 08:32
Βερολίνο: Να μην γίνουν οι πρόσφυγες «αποδιοπομπαίοι τράγοι» - Media

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε κατά μιας σκληρότερης αντιμετώπισης των προσφύγων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

 

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε κατά μιας σκληρότερης αντιμετώπισης των προσφύγων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Δεν μπορούμε τώρα να αναγάγουμε τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, κάτι που το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί με τις επιθέσεις εναντίον μας», δήλωσε η πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χθες Κυριακή το απόγευμα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κρατικό δίκτυο ARD, η οποία είχε θέμα την τζιχαντιστική οργάνωση.

Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να βλέπουν σε όλους τους αλλοδαπούς επίδοξους τρομοκράτες, πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

Παρόλα αυτά η Γερμανίδα υπουργός τόνισε «το νόμιμο δικαίωμα των Ευρωπαίων» να ελέγχουν «ποιος έρχεται σε εμάς και για ποιον λόγο». Προς αυτή την κατεύθυνση η φον ντερ Λάιεν υπερασπίστηκε μια βασική γραμμή: «Έλεγχος και φιλία πάνε μαζί».

Μάας: Να μην γίνει σύνδεση μεταξύ τρομοκρατίας και προσφύγων

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας προειδοποίησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι να αποφευχθεί να γίνει σύνδεση της τρομοκρατίας με τη συζήτηση για την προσφυγική κρίση.

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση, καμία αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ της τρομοκρατίας και των προσφύγων εκτός ίσως από μία: το γεγονός ότι οι πρόσφυγες φεύγουν από τη Συρία για να γλιτώσουν από τους ανθρώπους που ευθύνονται για τις επιθέσεις στο Παρίσι», τόνισε ο Μάας σήμερα μιλώντας στην εκπομπή Morgenmagazin του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50