search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:19
MENU CLOSE

Γαβράς: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

16.11.2015 09:06
Γαβράς: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει - Media

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, δεν είναι αυτό που ονειρευόμασταν» λέει ο Κώστας Γαβράς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,1.

 

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, δεν είναι αυτό που ονειρευόμασταν» λέει ο Κώστας Γαβράς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,1.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, μίλησε για το τραγικό περιστατικό στο Παρίσι. «Εγώ ήμουν σε μια πόλη λίγο έξω από το Παρίσι, τη λένε Αμί εν Αβέκ, σε ένα προάστιο, σε ένα φεστιβάλ που γίνεται εδώ. Είχα πάει για λίγες ώρες και θα ξαναγύριζα. Και όταν ξαναγύρισα με το αυτοκίνητο, μου είπαν «δεν μπορείτε να γυρίσετε». Και από εκεί άρχισα να μαθαίνω σιγά σιγά τι είχε γίνει. Ήταν πολύ περίεργο. Ακούσαμε 5-10 νεκρούς, ύστερα ήταν 30, ύστερα 40 και ύστερα όσο πηγαίναμε γίνονταν περισσότεροι. Ήταν τελείως απίθανο, ήταν σαν πολύ κακό φιλμ πολύ κακοφτιαγμένο. Δεν μπόρεσα, πήγαν και μου βρήκαν ένα ξενοδοχείο και έμεινα εκεί πέρα. Έφυγα μόνο την επομένη, το Σάββατο το πρωί» είπε ο βραβευμένος σκηνοθέτης.

 

«Το πιο θετικό απ’ όλα είναι, νομίζω, ότι για πρώτη φορά όλοι καταδικάζουν αυτό που έγινε και ιδίως ο αραβικός κόσμος» είπε ο Κώστας Γαβράς και πρόσθεσε ότι «στη Γαλλία έχουμε πάνω κάτω 5 εκατ., το 10% του πληθυσμού είναι Άραβες και όλοι αυτοί καταδικάζουν αυτό που έγινε, είναι η πρώτη φορά που έγινε αυτό το πράγμα. Είναι κάποια ενότητα της χώρας, που είναι νομίζω μοναδική όσον αφορά αυτό».

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη. Δεν είναι εκεί που φανταζόμασταν, που ονειρευόμασταν όλοι μας, όταν άρχισε να γίνεται πριν πολλά χρόνια όλο αυτό. Ίσως αυτή είναι καλή ευκαιρία να αλλάξει. Το πρόβλημα της Ελλάδας καταλαβαίνετε και το βλέπει αυτόματα κανένας, είναι η πολιτική που κάνει πάνω στον κόσμο, πάνω στην κοινωνία, είναι αντικοινωνική η πολιτική, το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομία. Νομίζω πρέπει να αλλάξει, να πάμε πιο βαθιά. Πρέπει να γίνει μια Ευρώπη παιδείας, μια Ευρώπη πολιτισμού και μια Ευρώπη πολύ πιο κοινωνική-ενωτική. Γιατί καταλαβαίνετε σήμερα ότι ο ρατσισμός είναι παντού στην Ευρώπη κι αυτός ωθεί πολλούς νέους να φθάσουν στα άκρα, όπως φθάνουν αυτοί οι νέοι που έκαναν εκείνο που έκαναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.   

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:19