20/07/2019 11:38:36

Η ιστορία του πιανίστα που έπαιξε το «Imagine» έξω από το Μπατακλάν – Οδήγησε στο Παρίσι από τη Γερμανία με το πιάνο του

Η ιστορία του πιανίστα που έπαιξε το «Imagine» έξω από το Μπατακλάν – Οδήγησε στο Παρίσι από τη Γερμανία με το πιάνο του - Media

 

 Ονομάζεται Davide Martello και είναι ο άνθρωπος που συγκίνησε όλον τον κόσμο όταν, λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα στο Μπατακλάν, έφερε το πιάνο του, έπαιξε σιωπηλός το «Imagine» κι έφυγε…

Όπως είπε στον Guardian, ο Davide Martello βρισκόταν σε ένα παμπ στην Konstanz της Γερμανίας, όταν άρχισαν οι επιθέσεις και σε διάστημα λίγων λεπτών αποφάσισε να βάλει το πιάνο στο τρέιλερ του και να ταξιδέψει στη Γαλλία. Όταν έφθασε, μετέφερε το πιάνο του με ένα ποδήλατο στο Μπατακλάν.

Ο 34χρονος πιανίστας παρακολουθούσε τον αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας όταν άρχισαν οι εκρήξεις και όπως είπε: «Έπρεπε να κάνω κάτι. Ήθελα να προσπαθήσω να ανακουφίσω, να δώσω ένα σημάδι ελπίδας».

«Δεν μπορώ να φέρω πίσω τους νεκρούς, αλλά μπορώ να τους εμπνεύσω με τη μουσική και όταν οι άνθρωποι εμψυχώνονται μπορούν να κάνουν τα πάνα. Γι αυτό έπαιξα το Imagine. Υπήρχε αίμα στο πιάνο μου από την επίθεση. Έφθασα μέχρι το τέλος του τραγουδιού και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ακόμη κι αν ήθελα, ήταν υπερβολικά φορτισμένη κατάσταση», συμπλήρωσε.

Ο πιανίστας, που εμφανίζεται επίσης με το όνομα «Klavierkunst» είναι γνωστός για τα ταξίδια του σε εμπόλεμες ζώνες, όπου παίζει πιάνο, κι είχε εμφανιστεί και στην επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo.

Ακόμη, έχει εμφανισθεί στην πλατεία Ταξίμ, το Κίεβο και το Ντονέτσκ.

Έχει τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προσφορά του στην ευρωπαϊκή συνεργασία και την προώθηση των κοινών αξιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.