search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:52
MENU CLOSE

Καυγάδες μεταξύ δικηγόρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνεχόμενες διακοπές της διαδικασίας από την πρόεδρο

18.11.2015 12:05
Οι χρυσαυγίτες «ήξερα ότι έχουν έρθει για κακό σκοπό», λέει αστυνομικός που ήταν παρών στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Media

Με αντεγκλήσεις ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση συνεχίζεται η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη, στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Με αντεγκλήσεις ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση συνεχίζεται η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη, στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, που ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι «εύσωμοι ναζιστές» που, όπως γνωρίζει από τα ΜΜΕ «επιβάλλουν το ναζισμό δια της βίας». Επικαλούμενος επίσης πάλι τα μέσα ενημέρωσης είπε πως από τις εγκληματικές ενέργειες που καταλογίζονται στην Χρυσή Αυγή, μόνο για την δολοφονία Φύσσα άκουσε δήλωση καταδίκης.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής σχολίασε όταν του επιδείχτηκε φωτογραφία «μελών της Χρυσής Αυγής σε ώρα εκπαίδευσης»: «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα και την εκπαίδευση των αστυνομικών» .

Σε όλη την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υπάρχουν εντάσεις ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών, με την πρόεδρο να τους εγκαλεί. Μάλιστα το πρωί λίγο μετά την έναρξη η διαδικασία διακόπηκε για λίγο καθώς οι συνήγοροι των δύο πλευρών είχαν ζωηρή αντιπαράθεση με αφορμή ερώτηση που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον μάρτυρα, η οποία προκάλεσε αντίδραση από συνηγόρους Υπεράσπισης που φώναζαν για «αντιδικονομικα σχόλια» της άλλης πλευράς. Με την επανάληψη της διαδικασίας η πρόεδρος είπε σε έντονο ύφος προς όλους τους συνηγόρους :
»Αυτές οι διακοπές δεν εξυπηρετούν τίποτα, δεν οδηγούν πουθενά… καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης. Κοιτάξτε να αποφευχθούν».

Μετά το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν συνήγορος από τους υπερασπιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» ξέρει κάποιο άλλο όπως το «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς». Ο συνήγορος αν και η ερώτησή του ήδη προκαλούσε αντιδράσεις επέμενε στην ερώτηση ζητώντας από τον μάρτυρα να πει τι του έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το συγκεκριμένο σύνθημα. Ο μάρτυρας δεν απαντούσε αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την Υπεράσπιση φώναζαν «την Πηγάδα, την Πηγάδα» με αποτέλεσμα η πρόεδρος να δώσει εκείνη την στιγμή την μεσημεριανή μισάωρη διακοπή.

Νωρίτερα ο αστυνομικός απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του Γιώργου Ρουπακιά κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ όταν είχε πλησιάσει τον δράστη ενώ ήταν κοντά στο Φύσσα ακόμη, είχε ακούσει τον μουσικό να του φωνάζει «έλα εδώ ρε Π..». Κατά την εκτίμηση του αστυνομικού, τα λόγια αυτά του Παύλου Φύσσα ειπώθηκαν, ενώ ήδη ο Ρουπακιάς τον είχε μαχαιρώσει και επιχειρούσε οπισθοχωρώντας να φύγει όταν είδε να πλησιάζουν οι αστυνομικοί. Η διαδικασία συνεχίζεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:52