search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:07
MENU CLOSE

Δραγασάκης: «Η επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης απαιτεί και την οριστική επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων»

18.11.2015 16:43
Ντραγκέτα: Η μαφιόζικη οργάνωση που κατέγραψε μεγαλύτερα κέρδη από τα Mc Donalds και την Deutsche Bank - Media

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε με τις διοικήσεις των Ελληνικών τραπεζών και συζήτησαν το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης και των κόκκινων δανείων

 

 

H επιτυχία της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απαιτεί και την οριστική επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», κάτι που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις διοικήσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης που αφορά στη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» των νοικοκυριών και στο καθεστώς προστασίας της κύριας κατοικίας, καθώς και η εξέλιξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η βέλτιστη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τις δανειακές οφειλές των νοικοκυριών θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα τηρήσουν οι τράπεζες, οι οποίες και θα κληθούν να υλοποιήσουν τις σχετικές διατάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι: α) η απόλυτη προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και β) η σημαντική ελάφρυνση των δόσεων εξυπηρέτησης της οφειλής και η μείωση της συνολικής αξίας του δανείου για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 15 του σχετικού σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε πως η επιτυχής ολοκλήρωση τους θα σημάνει την έναρξη μιας νέας περιόδου, στο πλαίσιο της οποίας οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν είναι η ενίσχυση της παροχής ρευστότητας στην οικονομία και η μείωση του κόστους χρήματος για καταναλωτές και επιχειρήσεις. Παράλληλα, η επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων» των επιχειρήσεων απαιτείται να συνοδευτεί από μια νέα πολιτική χορηγήσεων που θα στηρίζει την απασχόληση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας διαμορφώνοντας ταυτόχρονα ένα νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε, ακόμη, πως στην παρούσα συγκυρία είναι ανάγκη να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης των τραπεζών που θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06