search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:15
MENU CLOSE

Τον Φεβρουάριο το ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1891
19-11-2015
21.11.2015 04:00
Ο Θόδωρος Τερζόπουλος στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών - Media

Το ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25-28 Φεβρουαρίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με θέμα την «Προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρύτερη Περιοχή – Το Όραμα για τη Χώρα 2020-2030». 

 
Το ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25-28 Φεβρουαρίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με θέμα την «Προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρύτερη Περιοχή – Το Όραμα για τη Χώρα 2020-2030». 
 
Στο οικονομικό φόρουμ θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι επιχειρήσεων, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και κορυφαίοι ειδικοί, συζητώντας για τις αναδυόμενες προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα, αλλά και το πώς επηρεάζεται η εθνική και περιφερειακή ατζέντα για την προώθηση μιας βιώσιμης και κοινωνικά υπεύθυνης πολιτικής για την ανάπτυξη. 
 
Καθώς η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει ανάγκη για θεσμικές μεταρρυθμίσεις, διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος καθώς επίσης και ανάγκη για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, όπως το δημογραφικό. Σε αυτό το πλαίσιο και παρά τις αντίξοες συνθήκες, η χώρα μας πρέπει να επιδείξει ικανότητα ανταπόκρισης με αποτελεσματικές λύσεις απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, αναφέρει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που σκοπό έχει να προωθήσει καινοτόμες ιδέες για τη βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. 
 
Το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποτελείται από τους Συμεών Τσομώκο (ιδρυτή και πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών), Παναγιώτη Μπερνίτσα (Managing Partner M&P Μπερνίτσα Δικηγορικά Γραφεία), Γιάννη Σαρακάκη (President Sarackakis Brothers S.A.), Γιάννη Θωμάτο (επιστημονικό συνεργάτη Πανεπιστήμιο Αθηνών), Στέλλα Τσομώκου (αντιπρόεδρο SGT Α.Ε.), Γιάννη Τρίκαρδο (πρόεδρο της Trikardos Α.Ε.), Λίλα Βόγλη (σύμβουλο Επικοινωνίας). Στη Συμβουλευτική Επιτροπή συμμετέχουν ο Βασίλης Αντωνιάδης (Regional Leader of BCG’s Financial Institution practice), ο Γιώργος Δουκίδης (καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Business), ο Κωνσταντίνος Φίλης (διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου), ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος (πρόεδρος ΣΕΒ), η Ελευθερία Μαμιδάκη (αντιπρόεδρος Mamidoil Jetoil Α.Ε.), ο Παναγιώτης Πικραμμένος (πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρώην Πρόεδρος του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου), ο Αθανάσιος Πλατιάς (Πρύτανης Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και ο Πλούταρχος Σακελλάρης (πρώην αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων). 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:12