search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:03
MENU CLOSE

ΟΠΑΠ: Η επιβολή τέλους συνιστά διακριτική μεταχείριση εις βάρος της εταιρείας μας

19.11.2015 11:38
ΟΠΑΠ: Ανακοίνωση σχετικά με τις κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ και ΠΡΟΤΟ - Media

Διακριτική μεταχείριση εις βάρος του ΟΠΑΠ καταγγέλλει ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Οδυσσέας Χριστοφόρου, όσον αφορά στην επιβολή τέλους σε παιχνίδια του Οργανισμού. 

 

Διακριτική μεταχείριση εις βάρος του ΟΠΑΠ καταγγέλλει ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Οδυσσέας Χριστοφόρου, όσον αφορά στην επιβολή τέλους σε παιχνίδια του Οργανισμού.

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή» αναφέρει:

«Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει με αναλυτικά στοιχεία την κυβέρνηση για την μη-αποδοτικότητα του υπό συζήτηση τέλους ή φόρου επί παιγνίων της ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς και για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα που θα επιφέρει.

Εξηγήσαμε εμπεριστατωμένα ότι οποιοδήποτε τέλος ή φόρος στα παιχνίδια μας δεν θα φέρει τα αναμενόμενα δημοσιονομικά έσοδα και θα πλήξει σοβαρότατα τον κλάδο των πρακτόρων μας, λόγω της μείωσης της νόμιμης παικτικής δραστηριότητας, γεγονός που επισήμαναν και οι ίδιοι οι πράκτορες στις συζητήσεις που είχαν με την κυβέρνηση. Η μείωση αυτή θα επιδράσει αρνητικά στο ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας και επιπρόσθετα θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλουν η ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών.

Εκτός όμως από τον οικονομικό αντίκτυπο ενός τέτοιου μέτρου, εγείρονται νομικά ζητήματα μεταξύ αυτών και διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας μας και συνακόλουθα του δικτύου των πρακτόρων.

Από την πλευρά μας, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσω της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου ο οποίος αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 6 δισ. ευρώ. Η ανεξέλεγκτη παράνομη αγορά αποτελεί μάστιγα για τη χώρα..   Η αποτελεσματική καταπολέμησή της θα έχει για το ελληνικό δημόσιο –τόσο σε οικονομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο– μεγαλύτερα οφέλη από το συγκεκριμένο φόρο ή τέλος». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:02