search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:08
MENU CLOSE

Νέες απειλές από τους τζιχαντιστές: Αρχίσαμε με το Παρίσι και θα τελειώσουμε με τον Λευκό Οίκο (Video)

20.11.2015 07:29
Νέες απειλές από τους τζιχαντιστές: Αρχίσαμε με το Παρίσι και θα τελειώσουμε με τον Λευκό Οίκο (Video) - Media

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο απειλώντας τον Λευκό Οίκο με βομβιστές αυτοκτονίας και ανατινάξεις αυτοκινήτων και ορκιζόμενο ότι θα εξακολουθήσει τις επιθέσεις στη Γαλλία.

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο απειλώντας τον Λευκό Οίκο με βομβιστές αυτοκτονίας και ανατινάξεις αυτοκινήτων και ορκιζόμενο ότι θα εξακολουθήσει τις επιθέσεις στη Γαλλία.

Το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές στο Ιράκ επικροτούν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα (την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει), σύμφωνα με μετάφραση από τα αραβικά που παρείχε η εταιρεία SITE Intelligence, η οποία εδρεύει στην Μάριλαντ.

Ο Τζέιμς Κόμι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI), είπε χθες ότι δεν ήταν ενήμερος ότι υπάρχει βάσιμη απειλή επίθεσης “σαν αυτή του Παρισίου” στις ΗΠΑ, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι είπε χθες στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι το βίντεο περί απειλής εναντίον του Λευκού Οίκου εξετάζεται για να εξακριβωθεί “η αξιοπιστία του”. Πρόσθεσε δε, “Όλοι μας εδώ στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνουμε αυτές τις απειλές πολύ σοβαρά.”

Το βίντεο ξεκινά με κλιπ της τηλεόρασης από τις επιθέσεις στο Παρίσι και μετά δείχνει δύο τζιχαντιστές να μιλάνε ξεχωριστά απευθυνόμενοι στην κάμερα. Με τίτλο “Το Παρίσι πριν τη Ρώμη”, δείχνει έναν τζιχαντιστή του ΙΚ να απειλεί ότι θα χτυπήσει τα γαλλικά μνημεία και τον Λευκό Οίκο. “Θα τον ανατινάξουμε, όπως ανατινάξαμε και τα είδωλα σε αυτή την καλή χώρα,” λέει ο ένας, αναφερόμενος στον Λευκό Οίκο. Ο δεύτερος απειλεί τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. “Θα τους ψήσουμε στη σχάρα […] με ζώνες [αυτοκτονίας] και παγιδευμένα αυτοκίνητα,” λέει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07