search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:10
MENU CLOSE

Εκστρατεία στο Twitter για ασφαλές σεξ

21.11.2015 08:10
Εκστρατεία στο Twitter για ασφαλές σεξ - Media

Εκστρατεία με την οποία προωθεί το μήνυμα του ασφαλούς σεξ μέσω emoji άρχισε στο Twitter γνωστή εταιρεία προφυλακτικών, εν όψει της επερχόμενης Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS.

 

Εκστρατεία με την οποία προωθεί το μήνυμα του ασφαλούς σεξ μέσω emoji άρχισε στο Twitter γνωστή εταιρεία προφυλακτικών, εν όψει της επερχόμενης Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS.

Το emojis είναι ειδικοί χαρακτήρες (οι γνωστές «φατσούλες») προσώπων, αντικειμένων, χώρων και ζώων που συνοδεύουν ή/και αντικαθιστούν τα μηνύματα που ανταλλάσσουμε στον ηλεκτρονικό κόσμο με τα email, τα SMS και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι «φατσούλες» παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στην επικοινωνία των νέων και η εταιρεία Durex σκέφτηκε να τις αξιοποιήσει για να προωθήσει το μήνυμα της χρήσης προφυλακτικών σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Η εκστρατεία με hashtag #condomemoji πραγματοποιείται έπειτα από διεθνή έρευνα της εταιρείας, στην οποία το 80% των νέων ηλικίας 16-25 ετών δήλωσαν ότι το βρίσκουν πιο εύκολο να εκφράζονται μέσω των emoji και το 84% είπαν ότι αισθάνονται πιο άνετα να μιλούν για το σεξ χρησιμοποιώντας τις «φατσούλες».

«Ακόμα και σήμερα, πολλοί νέοι αισθάνονται άβολα να συζητούν για τις προφυλάξεις στο σεξ, ιδίως όταν βρίσκονται με νέους ερωτικούς συντρόφους και δεδομένου ότι χρησιμοποιούν για τα πάντα το Ίντερνετ και τα κινητά τους, τους είναι πιο εύκολο να επικοινωνούν μέσω αυτών», δήλωσε ο δρ Μαρκ ΜακΚόρμακ, λέκτορας Κοινωνιολογίας και ένας εκ των διευθυντών του Κέντρου Σεξ, Φύλου & Σεξουαλικότητας του Πανεπιστημίου Durham.

«Έτσι, οι περισσότεροι καλοδέχονται την ιδέα του emoji διότι κάνει την συζήτηση για το ασφαλές σεξ πιο εύκολη και διασκεδαστική».

Η Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS καθιερώθηκε το 1988 και γιορτάζεται την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Δημιουργήθηκε ως ευκαιρία για να μιλήσει ανοικτά ο κόσμος για την μάχη εναντίον του ιού HIV που προκαλεί τη νόσο, να δείξει την υποστήριξή τους στους πάσχοντες από αυτήν και να τιμήσει τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της.

Παρότι ο ιός HIV απομονώθηκε μόλις το 1984, περισσότερα από 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του, γεγονός που τον καθιστά αιτία μιας από τις καταστροφικότερες πανδημίες όλων των εποχών.

Σήμερα, ο ιός μπορεί να διατηρείται επ’ αόριστον υπό έλεγχο, αρκεί να παίρνουν οι φορείς τους με συνέπεια τα φάρμακά τους.

Παρότι, δε, μπορεί να αποτραπεί η μετάδοσή του με την τήρηση πρακτικών ασφαλούς σεξ, με πρώτη την χρήση προφυλακτικού σε κάθε ερωτική πράξη, εξακολουθεί να μολύνει παγκοσμίως δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Πηγή: tanea.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:10