search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Σήμερα εγκρίνει ο ESM την εκταμίευση των 2 δισ. της υποδόσης

23.11.2015 07:43
Εκταμιεύτηκε η δόση των 644 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τον ESM - Media

Σήμερα, αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

 

Σήμερα, αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως είχε αναφέρει την περασμένη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου υψηλόβαθμος παράγοντας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών. 

Τη σχετική απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στο περιθώριο του προγραμματισμένου, επίσης για σήμερα  Eurogroup (σ.σ. έχει ως αντικείμενο τους προϋπολογισμούς των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Το Euroworking Group (EWG) εξέτασε το Σάββατο τα μέτρα που ψήφισε η Αθήνα και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αμέσως μετά ανέφερε πως «στη βάση του τελικού σημειώματος τήρησης των συμφωνηθέντων, το EWG συμφώνησε πως οι ελληνικές Αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τα μέτρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση».

«Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την επίσημη έγκριση από την ESM της εκταμίευσης της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10