search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης από τον ESM

23.11.2015 16:07
Εκταμιεύτηκε η δόση των 644 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τον ESM - Media

Την έγκρισή του για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισεκατομμυρίων έδωσε, με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

 

Την έγκρισή του για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισεκατομμυρίων έδωσε με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης από την ελληνική κυβέρνηση του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων.

Η εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την εξυπηρέτηση χρέους, καθώς και για τον συμψηφισμό οφειλών και τη συγχρηματοδότηση έργων που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.

«Η απόφαση αυτή της εκταμίευσης από τον ESM αντανακλά την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα, η οποία εφάρμοσε μια εκτενή λίστα μεταρρυθμίσεων. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει βασικές μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα που είναι σημαντικές για την υπό εξέλιξη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δήλωσε ο διοικητής του ευρωταμείου, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αν η εφαρμογή του προγράμματος παραμείνει ισχυρή, είμαι πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του ελληνικού λαού θα επιτρέψουν να γίνει ορατή πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας υγιούς ανάκαμψης», κατέληξε ο ίδιος.

Η ανακοίνωση του ESM αναφέρει επίσης πως τα 2 δισ. ευρώ είναι η δεύτερη εκταμίευση από την αρχική δόση των 16 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2015. Το πρώτο μέρος αυτής της δόσης, ύψους 13 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκε στις 20 Αυγούστου. Το υπόλοιπο 1 δισ. θα είναι διαθέσιμο προς εκταμίευση μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων.

Τα παραπάνω χρήματα, καταλήγει η ανακοίνωση αποτελούν μέρος του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα ύψους μέχρι 86 δισ. που το ΔΣ του ESM ενέκρινε στις 19 Αυγούστου 2015.

Την απόφαση για εκταμίευση των 2 δισ. χαιρέτισε, τέλος, μέσω Twitter o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις. «Τo Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2 δισ. Ελλάδα. H σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:21