11/12/2018 07:59:06
19.11.2009

Και πρώτος ράπερ... ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε ξέφρενες εκδηλώσεις επιδοκιμασίας στους οπαδούς του «χιπ χοπ» πλέκοντας το εγκώμιο της «τέχνης του δρόμου», φαι- νόμενο στο οποίο εκφράζονται το «ταλέντο και η δημιουργικότητα». «Το γκράφιτι έχει γίνει μια πραγματική τέχνη» δήλωσε ο Πούτιν σε μια εκδήλωση όπου απένειμε βραβεία ενός τηλεοπτικού διαγωνισμού χιπ χοπ. «Και το “μπρέικ ντανς” είναι πραγματικά μια προπαγάνδα υπέρ ενός υγιούς τρόπου ζωής. Γιατί είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να συνδυαστεί με ένα ποτήρι αλκοόλ ή με ναρκωτικά», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

«Ακόμα και το “ραπ” του δρόμου, που μπορεί να μοιάζει βίαιο, έχει ένα κοινωνικό περιεχόμενο. Μιλάει για προβλή- ματα, ιδιαίτερα για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων», πρόσθεσε. Ο λόγος του Πούτιν, που έδωσε τα βραβεία στις κατηγορίες «γκράφιτι», «ραπ» και «μπρέικ ντανς», έγινε δεκτός με θύελλα από φωνές, σφυρίγματα, ποδοκροτήματα και επευφημίες.

«Ωραίο θα ήταν να γράψω ένα τραγούδι με τον Πούτιν. Είναι ένας άνθρωπος - μύθος, είναι το είδωλό μας», δήλω- σε ο νικητής στο «ραπ» και πρόσθεσε: «Κάντε φασαρία γι’ αυτόν, για να το ακούσει όλος ο κόσμος»...

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.