search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:59
MENU CLOSE

ΙΚΑ: Τρεις στους δέκα οφειλέτες εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων

24.11.2015 07:47
ΙΚΑ: Τρεις στους δέκα οφειλέτες εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων - Media

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς το ΙΚΑ έμειναν τρεις στους δέκα εργοδότες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στο ΙΚΑ και στο Κέντρο Είσπραξης, σύμφωνα με στοιχεία για το διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου.

 

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς το ΙΚΑ έμειναν τρεις στους δέκα εργοδότες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στο ΙΚΑ και στο Κέντρο Είσπραξης, σύμφωνα με στοιχεία για το διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», 33.972 οφειλέτες από τους 113. 932 που είχαν ενταχθεί έως και τον Ιούλιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων, σταμάτησαν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάσουν τη ρύθμιση και το ΙΚΑ να χαάσει έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ που υπολόγιζε ότι θα εισπράξει, σε βάθος χρόνου, μέσω του ν. 4321/15.

Τον Οκτώβριο στη ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν 84.662 οφειλέτες του ΙΚΑ, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων την «έχασαν», αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που είχαν ρυθμίσει οφειλές μέσω του ΚΕΑΟ, αναμένεται να φτάσει τους 36.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, 30.259 οφειλέτες, οι 20.936 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εντός και εκτός ΚΕΑΟ) με συνολικές οφειλές 1 δισ. ευρώ είχαν «βγει» από τη ρύθμιση, αφού δεν είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα δύο δόσεις.

Δεκάδες επιχειρήσεις που είχαν χάσει τη ρύθμιση έχουν υποβάλει αιτήματα επανένταξης, τα οποία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αφού δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη, όπως αναφέρουν στελέχη του ΙΚΑ και του ΚΕΑΟ.

Ωστόσο, ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων, την οποία είχε «παγώσει» η κυβέρνηση. Επιπλέον, το ΚΕΑΟ αναλαμβάνει τη διεκδίκηση οφειλών των ασφαλιστικών εταιρειών προς το Ταμείο των εργαζομένων στον κλάδο, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τ. Πετρόπουλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:59