search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:22
MENU CLOSE

Ο αδελφικός φίλος του Π. Φύσσα ξέσπασε σε κλάματα στη δίκη: «Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, παίρνουν εντολές για να χτυπούν»

24.11.2015 10:26
Ο αδελφικός φίλος του Π. Φύσσα ξέσπασε σε κλάματα στη δίκη: «Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, παίρνουν εντολές για να χτυπούν» - Media

«Σας παρακαλώ ένα διάλειμμα» είπε κλαίγοντας ο αδελφικός φίλος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Δούλβαρης που ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής για όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του φίλου του.

«Σας παρακαλώ ένα διάλειμμα» είπε κλαίγοντας ο αδελφικός φίλος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Δούλβαρης που ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής για όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του φίλου του.

Συντετριμμένος ο μάρτυρας, με εμφανή στο πρόσωπό του τη φόρτιση για όσα βίωσε τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 που έχασε τον αδελφικό φίλο του, αναφερόμενος στην ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την καφετέρια Κοράλλι έκανε λόγο για «ζώα, κτήνη που προκαλούσαν».

Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν της φονικής επίθεσης στον 34χρονο μουσικό καθώς ήταν μαζί με τον Φύσσα στην καφετέρια και όσα ακολούθησαν αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα οπότε η παρέα τους βγήκε από το κατάστημα και βρέθηκε μπροστά σε μία ομάδα «μαυροντυμένων με κράνη και ξύλα» που τους έβριζε:

«Έβριζαν και προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή. Έδιναν την εικόνα ενός λόχου, τριάντα – σαράντα άτομα. Ήταν πάρα πολλοί παρατεταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη στιγμή που, όπως είπε, δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα που ειχε συγκεντρωθεί έξω από τη καφετέρια .

Όπως κατέθεσε ο Γιώργος Δούλβαρης, ο Παύλος ήταν αυτός που είπε στους φίλους του να φύγουν από εκεί: «Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας. Ο Παύλος είπε “φεύγουμε ,τρέχουμε”. Τρέξαμε να σωθούμε. Κάποια στιγμή που έστριψα πίσω μου κατάλαβα οτι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου. Έκανα το γύρω του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω πού ειναι ο Παύλος. Ήταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε.Εκείνη μου λέει “μαχαίρωσαν τον Παύλο” . Απο την ταραχή μου δεν έβλεπα τίποτα. Μάλλον αυτοί είχαν φύγει. .Περίμεναμε 40 λεπτά για ασθενοφόρο. Πήγα να πάρω το αυτοκίνητο για να τον πάμε στο νοσοκομείο. Όταν όμως έφτασα είχαν πάρει τον Παύλο και πήγα και εγώ στο νοσοκομείο. Εκεί μας ενημέρωσαν οι γιατροί και ο πατέρας του Παύλου».

Ο μάρτυρας τόνισε στην κατάθεσή του πως κατά τη διάρκεια του αγώνα, εντός της καφετέριας δεν έγινε κανένας διάλογος, δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση και αναφέρθηκε στους δύο θαμώνες που βρισκόταν σε διπλανό από το δικό τους τραπέζι οι οποίοι από την στιγμή που μπήκαν τους κοιτούσαν επίμονα.

Από το ντύσιμο τους, όπως κατέθεσε, κατάλαβαν πως ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και μεταξύ τους σχολίασαν πως «οι φασίστες έχουν εξαπλωθεί παντού». Ο κ. Δούλβαρης απέκλεισε την περίπτωση να άκουσαν αυτή την φράση οι δύο θαμώνες καθώς στο μαγαζί υπήρχε πολλή φασαρία. Σε ερώτηση της προέδρου για ποιο λόγο έφθασαν εκεί τα πράγματα και γιατί υπήρχε τόσο μένος και εμπάθεια από τους συγκεντρωμένους έξω από την καφετέρια , ο μάρτυρας είπε: «γιατί είμαστε αντίθετοι με τις ιδέες τους» ενώ απαντώντας στην πρόεδρο πώς το γνώριζαν αυτό, ανε΄φερε: «Δεν το ξέρω… ξεχωρίζουμε και εμείς από την εμφάνιση μας…ότι κάνουμε μουσική ραπ».

«’Ηταν ένα παραταγμένο πράγμα που ερχόταν κατά πάνω μας… Συντονισμένοι και συντεταγμένοι… Μετά από αυτό που βιώσαμε, πιστεύω πως παίρνουν εντολές και χτυπούν», ανέφερε ακόμα.

Εξεταζόμενος από συνηγόρους τόσο της Πολιτικής Αγωγής όσο και της Υπεράσπισης ο μάρτυρας τόνισε ότι το μοιραίο βράδυ ο Παύλος Φύσσας έμενε πίσω όταν άρχισε να τους επιτίθεται η ομάδα των χρυσαυγιτών, για να προστατεύσει τους φίλους του. «Αν είμαστε σήμερα εμείς εδώ και καταθέτουμε, το οφείλουμε στον Παύλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούλβαρης.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» δεν έκαναν «τίποτα απολύτως», αν και η φίλη του 34χρονου μουσικού τους ζητούσε βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια εξέτασης του μάρτυρα από την πλευρά του Γιώργου Ρουπακιά η κ. Μάγδα Φύσσα εκνευρίστηκε όταν ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα αν ο 34χρονος είχε καλές σχέσεις με την οικογένειά του και αν έμενε στο πατρικό του.

«Σε ενδιαφέρει πάρα πολύ; Ενδιαφέρει η ερώτηση την υπόθεση;», φώναξε η κ. Φύσσα από το ακροατήριο για να λάβει απάντηση από τον δικηγόρο «γιατί προσβάλλεστε;». Η μητέρα του Παύλου Φύσσα του ανταπάντησε «εσύ προσβάλλεις το παιδί μου» και αμέσως βγήκε από την αίθουσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15