search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:32
MENU CLOSE

Με το όπλο παρά πόδα παραμένουν στην ΝΔ

25.11.2015 05:46
Με το όπλο παρά πόδα παραμένουν στην ΝΔ  - Media

Με την ύστατη προσπάθεια να περισωθεί, ότι είναι δυνατόν, από την… «χαμένη τιμή» της συντηρητικής παράταξης έμοιαζε η πολύωρη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

 

Με την ύστατη προσπάθεια να περισωθεί, ότι είναι δυνατόν, από την… «χαμένη τιμή» της συντηρητικής παράταξης έμοιαζε η πολύωρη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο διασυρμός και η εικόνα διάλυσης που ακολούθησε το εκλογικό φιάσκο της περασμένης Κυριακής «σημάδεψε» την ΝΔ. Οι εκατέρωθεν κατηγορίες και τα «ισχυρά πυρά» μεταξύ των 4 υποψηφίων για την «γαλάζια» προεδρική καρέκλα έδιναν την αίσθηση «πολεμικής ατμόσφαιρας» πριν κλείσουν οι πόρτες για την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης είναι ότι άπαντες στην «γαλάζια» παράταξη παραμένουν με το «όπλο παρά πόδα» αν και οι παραιτήσεις τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και του Ανδρέα Παπαμιμίκου φάνηκε ότι λειτούργησαν σαν «μοχλός αποσυμπίεσης» εν μέρει της «εκρηκτικής» κατάστασης που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διήμερο.

Μάλιστα με ένα ζεστό χειροκρότημα υποδέχτηκε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη όταν ο τελευταίος εισήλθε στην Αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ απουσίασαν οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς ενώ στην αίθουσα της Γερουσίας δε βρέθηκε ούτε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το «παρών» έδωσαν οι έτεροι διεκδικητές του «γαλάζιου» θρόνου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης που προτίμησαν να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλον αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος προτίμησε να καθίσει μόνος του.

«Εκλογές το συντομοτερο»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κοινή συνισταμένη όσων μίλησαν ήταν να διεξαχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εκλογές ανάδειξης πρόέδρου του κόμματος. Σχετικά με την προεδρία της ΚΕΦΕ, που μένει ακέφαλη μετά την παραίτηση Παπαμιμίκου, κατά την διάρκεια της ΚΟ τόνιστηκε ότι θα γίνει όλα όπως προβλέπει τι καταστατικό του κόμματος. Το πιο πιθανό σενάριο αυτή την στιγμή είναι επικεφαλής θα αναλάβει ο Γιάννης Τραγάκης ως ο παλαιότερος βουλευτής ενώ σημειώθηκε και η πρόταση βουλευτών για την σύσταση πενταμελούς επιτροπής από κοινοβουλευτικά στελέχη, τα οποία θα μετέχουν και αυτά στην ΚΕΦΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκ των υποψηφίων προέδρων τηε ΝΔ, στην τοποθέτηση του ζήτησε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι πρέπει να γίνει μια συνάντηση των 4 υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος όπως επίσης πρότεινε την άμεση διεξαγωγή συνδιάσκεψης εντός της εβδομάδας και ζήτησε η εκλογική διαδικασία να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, ακόμα και στις 6 Δεκεμβρίου. Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι πρέπει οι τέσσερις υποψήφιοι να προχωρήσουν στην δέσμευση ότι δεν θα συνεργαστούν και δεν θα συγκυβρνήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50