search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Διαρροή από Άγκυρα: Το καταδρομικό «Μόσχα» 60 χιλ. από την Τουρκία

25.11.2015 08:19
Διαρροή από Άγκυρα: Το καταδρομικό «Μόσχα» 60 χιλ. από την Τουρκία - Media

Στα ανοιχτά της Λατάκειας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Τουρκία έστειλε η Ρωσία το καταδρομικό με την ονομασία “Μόσχα” το οποίο είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικό σύστημα παρόμοιο με εκείνο των S300, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

Στα ανοιχτά της Λατάκειας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Τουρκία έστειλε η Ρωσία το καταδρομικό με την ονομασία Μόσχα το οποίο είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικό σύστημα παρόμοιο με εκείνο των S300, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το mignatiou.com, ο τουρκικός Tύπος επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού επιτελείου στρατού σύμφωνα με τις οποίες το αντιτορπιλικό `Μόσχα` στάλθηκε για να διασφαλίσει την ασφάλεια της αεροπορικής της βάσης στην Λατάκεια στην οποία βρίσκονται πάνω από 50 αεροσκάφη και εκατοντάδες στρατιωτικό προσωπικό. Πλέον τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη θα συνοδεύονται και από καταδιωκτικά αεροπλάνα και θα χτυπούν πλέον όλους τους στόχους οι οποίοι αποτελούν πιθανή απειλή. Ανακοινώθηκε επίσης η αναστολή όλων των στρατιωτικών σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία.

Η Άγκυρα λέει ότι είναι ζωντανοί οι πιλότοι, ενώ η Ρωσία ότι δολοφονήθηκε ο ένας

Οι δύο Ρώσοι πιλότοι είναι ζωντανοί, υποστηρίζει η Άγκυρα, ενώ από την άλλη η Ρωσία ανακοινώνει ότι ο ένας εκ των δύο πιλότων είναι νεκρός.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας, οι δύο Ρώσοι πιλότοι είναι ζωντανοί στα χέρια των Τουρκομάνων μαχητών και η ΜΙΤ είναι σε επαφή μαζί τους για να παραδοθούν στην Τουρκία.

Ωστόσο, από τη Ρωσία το αρχηγείο στρατού αναφέρει ότι αφού έπεσαν οι πιλότοι με το αλεξίπτωτό τους, ο ένας εκ των δύο σκοτώθηκε από πυρά στο εδαφος. Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν επίσης ότι ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση διάσωσης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33