search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:19
MENU CLOSE

Ο Τζον Κέρι στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου

25.11.2015 08:44
Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Τζον Κέρι - Media

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 4 Δεκεμβρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Κάτι που δεν είχε κάνει έως σήμερα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο αξίωμα.

 

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 4 Δεκεμβρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Κάτι που δεν είχε κάνει έως σήμερα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο αξίωμα. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο επίκεντρο των συζητήσεων του Αμερικανού αξιωματούχου με την ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί η διαχείριση της κρίσης των προσφυγικών ροών από την Μέση Ανατολή, καθώς και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.

 Πριν έρθει στην Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα κάνει μια μικρή περιοδεία στην Ευρώπη. Αναλυτικότερα, ο Τζον Κέρι αναχωρεί την Κυριακή και θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στο Παρίσι (COP21) μετά σε μια σύνοδο του NATO στις Βρυξέλλες, πριν επισκεφθεί εν συνεχεία κατά σειρά το Κόσοβο, τη Σερβία, την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο Παρίσι όπου, συνοδεύοντας τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι παρών στην έναρξη της διεθνούς συνόδου για το κλίμα. Ο Κέρι είναι υποστηρικτής της προταθείσας συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ η σύνοδος θα δώσει μια ευκαιρία στην Ουάσινγκτον να εκφράσει εκ νέου την αλληλεγγύη της στη Γαλλία για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κατόπιν ο Κέρι αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες την 1η Δεκεμβρίου για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του NATO, ανέφερε το αμερικανικό ΥΠΕΞ, χωρίς να διευκρινίσει εάν, όπως αναμένεται, τη σύνοδο θα απασχολήσουν κυρίως οι κρίσεις στη Συρία και στην Ουκρανία.

Την επόμενη μέρα ο Τζον Κέρι θα μεταβεί στην Πρίστινα στο Κόσοβο, όπου η αμερικανική κυβέρνηση, όπως και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του Χίλαρι Κλίντον, χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας λόγω της στρατιωτικής επέμβασης του NATO το 1999. Την 3η Δεκεμβρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στη γειτονική Σερβία, στο Βελιγράδι, για τη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Κέρι θα ταξιδέψει με την ιδιότητα του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στα Βαλκάνια, τρία χρόνια μετά την επίσκεψη της προκατόχου του Χίλαρι Κλίντον στην περιοχή, πολλές χώρες της οποίας ευελπιστούν να ενταχθούν στους κόλπους του NATO και της ΕΕ.

Ο Κέρι θα μεταβεί την ίδια ημέρα στη Λευκωσία – για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ – για επαφές με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αξιωματούχους και θα καταλήξει στην Αθήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:18