search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03
MENU CLOSE

Τα ρωσικά ΜΜΕ ζητούν να επιδειχθεί σύνεση

25.11.2015 10:38
Τα ρωσικά ΜΜΕ ζητούν να επιδειχθεί σύνεση - Media

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν τη στάση της Αγκυρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τις καταστροφικές συνέπειες που το περιστατικό θα έχει στις σχέσεις με την Τουρκία.

 

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν τη στάση της Αγκυρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τις καταστροφικές συνέπειες που το περιστατικό θα έχει στις σχέσεις με την Τουρκία.

Οι φωτογραφίες από την πτώση του φλεγόμενου αεροσκάφους μαζί με τα λόγια του προέδρου Πούτιν για “πισώπλατη μαχαιριά” από την Αγκυρα καταλαμβάνουν τα πρωτοσέλιδα των ρωσικών εφημερίδων.

“Η Ρωσία δεν θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος”, γράφει η Komsomolskaia Pravda σε επιθετικό άρθρο γνώμης.

Η βαρύτητα του συμβάντος οδήγησε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να απευθύνουν προειδοποιήσεις για “νέα κρίση των πυραύλων στην Κούβα”, που έφεραν τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ στο χείλος της πυρηνικής αναμέτρησης το 1962, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Από τότε, δεν υπήρξε απευθείας εμπλοκή ανάμεσα στη Ρωσία και μία χώρα του ΝΑΤΟ”, γράφει η ηλεκτρονική Gazeta.ru.

“Το σημαντικότερο θέμα είναι πλέον πώς η Ρωσία μπορεί να δώσει την προσήκουσα απάντηση στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να εξαπολύσει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και χωρίς να απειλήσει τα συμφέροντά της και τις σχέσεις με την Τουρκία”, αναρωτιέται από την πλευρά της η Moskovski Komsolets.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης προειδοποιούν επίσης κατά μιας διάρρηξης των σχέσεων με την Αγκυρα, η οποία θα είχε δραματικές συνέπειες για τις τουριστικές επιχειρήσεις στη Ρωσία, καθώς η Τουρκία αποτελεί προνομιακό προορισμό των ρώσων τουριστών, καθώς και στη διμερή συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

“Το πρώτο θύμα θα είναι η τουριστική βιομηχανία”, προειδοποιεί η Vedomosti , τη στιγμή που μέλη της ρωσικής ηγεσίας, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος Πούτιν σήμερα, κάλεσαν τους ρώσους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία.

“Διακυβεύεται ποσό 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων”, είναι ο τίτλος της RBK που αναφέρεται στο εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών.

Η Ρωσία εισάγει περί το 20% των λαχανικών της από την Τουρκία, σύμφωνα με τη Vedomosti , ενώ η Αγκυρα είναι ο δεύτερος σε μέγεθος πελάτης της Ρωσίας μετά τη Γερμανία στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03