search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20
MENU CLOSE

ΓΕΝΟΠ: Οι Δήμοι είναι μπαταχτσήδες – Εισπράττουν δημοτικά τέλη και δεν πληρώνουν τη ΔΕΗ

25.11.2015 11:11
Μπλακ άουτ: Χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές στην Αττική - Media

Στους “μεγαλύτερους “μπαταχσήδες” συμπεριλαμβάνει τους Δήμους της χώρας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εισπράττουν κανονικά τα δημοτικά τέλη, αλλά δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

  Στους “μεγαλύτερους “μπαταχσήδες” συμπεριλαμβάνει τους Δήμους της χώρας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή των Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου είπε ότι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εισπράττουν κανονικά τα δημοτικά τέλη, μέσω των λογαριασμών, αλλά δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.

   “Όλες οι ΔΕΥΑ ανεξαιρέτως της χώρας, οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, χρωστάνε υπέρογκα ποσά που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος, που είναι ο κύριος μέτοχος των ΔΕΥΑ, εισπράττει τα δημοτικά τέλη. Από τους μεγαλύτερος μπαταχτσήδες είναι οι Δήμοι” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

   Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ χαρακτηρίζει το παραπάνω γεγονός οξύμωρο και υπογραμμίζει ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη μέσω των λογαριασμών να εισπράττει τις οφειλές υπέρ τρίτων και να τις αποδίδει, γεγονός που -όπως λέει- την έχει μετατρέψει σε “εισπρακτικό μηχανισμό”.

   Αναφερόμενος σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΕΗ διακόπτει την ηλεκτροδότηση και σε καταναλωτές με χρέη κάτω από 1.000 ευρώ, ο κ. Αδαμίδης έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση της εταιρείας και υπογράμμισε ότι αν όντως έχει συμβεί κάτι τέτοιο πρόκειται για λάθος του μετρητή. “Οι εντολές που στάλθηκαν από τη ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ για να προχωρήσει σε διακοπές είναι από 1.000 ευρώ και πάνω. Αυτό είναι η θέση και της διοίκησης. Αν έγινε διακοπή για μικρότερα ποσά δεν το αποκλείω, πιθανόν να έγινε από λάθος μετρητή και όχι επειδή έπρεπε να προχωρήσει η περικοπή σε κάτω από 1.000 ευρώ” είπε.

   Στο μεταξύ, ο κ. Αδαμίδης είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο αύξησης τιμής των τιμολογίων και επανέλαβε ότι αυτό είναι πιθανόν να συμβεί, αν η ΔΕΗ δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα έφθασαν τα 2,5 ευρώ. “Όταν έχεις 2,5 δισ. ανείσπρακτες οφειλές και πρέπει να συντηρείς κοινωνικό, αγροτικό τιμολόγιο και ειδικό τιμολόγιο στη νησιωτική χώρα και να αποπληρώνεις και το δανεισμό σου που αγγίζει τα 5 δισ. δεν υπάρχει άλλος τρόπος” επισήμανε.

   Καταλήγοντας χαρακτήρισε το ηλεκτρικό ρεύμα εμπορεύσιμο κοινωνικό αγαθό και υπογράμμισε ότι η εταιρεία βρίσκεται στον ανταγωνισμό έχοντας να πληρώσει μισθούς, επενδύσεις, δάνεια, κ.α. υποχρεώσεις. “Μπορεί να βγει η κυβέρνηση και να πει το ρεύμα των καταναλωτών είναι δωρεάν και το πληρώνει το κράτος” είπε.

   Επίσης, έκανε γνωστό ότι οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πρότειναν να μην πληρώνουν προκαταβολή όσοι καταναλωτές “μπαίνουν” σε διακανονισμό και εκτίμησε ότι από τις αρχές του χρόνου οι καταναλωτές θα μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς και με πιστωτική κάρτα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:18