search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:29
MENU CLOSE

Αυτοί είναι οι δυο Ρώσοι πιλότοι που κατέρριψαν οι Τούρκοι (Video & Photos)

25.11.2015 17:45
Αυτοί είναι οι δυο Ρώσοι πιλότοι που κατέρριψαν οι Τούρκοι (Video & Photos) - Media

Ο ένας είναι νεκρός από τους Ισλαμιστές και ο άλλος ασφαλής πλέον σε ρωσική βάση.

 

 

Ο ένας είναι νεκρός από τους Ισλαμιστές και ο άλλος ασφαλής πλέον σε ρωσική βάση.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο πλήρωμα του SU 24 που οι Τούρκοι κατέρριψαν. Ο κυβερνήτης σμηναγός Κωνσταντίν Μουράχτιν και ο συγκυβερνήτης, υποσμηναγός Όλεγκ Πεσκόφ.

Ο Μουράχτιν βρίσκεται ασφαλής, ενώ ο Πεσκόφ δολοφονήθηκε από ισλαμιστές Τουρκομάνους, ενώ βρισκόταν με το αλεξίπτωτο του στον αέρα.

Ο Μουραχτίν μόλις έφτασε στη βάση του δήλωσε πως ουδέποτε οι Τούρκοι μίλησαν στον ασύρματο και προειδοποίησαν πως θα τους καταρρίψουν. Ο ίδιος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμη πως ο φίλος και συγκυβερνήτης του δεν θα είναι πια μαζί του. «Βρισκόμασταν σε υψόμετρο 6.000 μέτρων και ο καιρός ήταν καλός. Τα είχα όλα υπό τον πλήρη έλεγχο μου. Όταν άρχισε να ηχεί ο συναγερμός ότι έχουμε εγκλωβιστεί, δεν πρόλαβα να αντιδράσω».

Ο Μουχτάριν έχει οικογενειακή παράδοση στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας. Ο παππούς του αλλά και ο πατέρας του, είχαν υπηρετήσει ως ιπτάμενοι στη Σοβιετική Αεροπορία.

Όταν εκτινάχθηκαν οι δυο άνδρες από το φλεγόμενο αεροσκάφος και άνοιξαν τα αλεξίπτωτα τους, οι Ισλαμιστές άρχισαν να τους πυροβολούν ενώ βρισκόντουσαν στον αέρα.

Ο Πεσκόφ, δεν στάθηκε τυχερός. Ο Μουχτάριν κατάφερε με το που πάτησε στο έδαφος να κρυφτεί σε ένα δάσος και να ενεργοποιήσει τον φάρο του, που έδωσε το ακριβές στίγμα τους στις Ρωσικές δυνάμεις.

Το βράδυ στήθηκε επιχείρηση Ρωσικών ειδικών δυνάμεων μαζί με την ελίτ των Σιιτών μαχητών της Χεζμπολά, οι οποίοι σε 12 ώρες εντόπισαν τον πιλότο και τον διέσωσαν. Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 18 άνδρες, οπλισμένοι σαν αστακοί και ειδικευμένοι στην αντιμετώπιση ανταρτών σε άγνωστο έδαφος.

Οι νεκροί Ρώσοι είναι 2, αφού σκοτώθηκε και ένας πεζοναύτης που επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο χτύπησαν με ρουκέτα στο έδαφος οι Τουρκομάνοι. Ο Αλεξάντρ Ποζίνιτς, ήταν πατέρας 4 παιδιών και η γυναίκα του Ιρίνα 28 ετών βρίσκεται σε σοκ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως ο νεκρός Όλεγκ Πεσκόφ, θα λάβει το παράσημο του «Ήρωα της Ρωσίας»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:29