search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:15
MENU CLOSE

Αυτή είναι η έκθεση του παρατηρητή του ντέρμπι!

25.11.2015 17:51
Αυτή είναι η έκθεση του παρατηρητή του ντέρμπι! - Media

Το SDNA αποκαλύπτει την έκθεση του παρατηρητή του ντέρμπι Νίκου Πατμανίδη και όλα όσα κατέγραψε από τις συσκέψεις στα αποδυτήρια της Λεωφόρου και τα επεισόδια. Τα σημεία που προκαλούν εντύπωση!

 

Το SDNA αποκαλύπτει την έκθεση του παρατηρητή του ντέρμπι Νίκου Πατμανίδη και όλα όσα κατέγραψε από τις συσκέψεις στα αποδυτήρια της Λεωφόρου και τα επεισόδια. 

Ο Νίκος Πατμανίδης στην έκθεσή του εξηγεί όλα όσα έγιναν στη Λεωφόρο το απόγευμα του Σαββάτου, αν και υπάρχουν δύο σημεία που προκαλούν εντύπωση.

Το πρώτο είναι ότι δεν αναφέρει καθόλου το γεγονός ότι ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να τσεκάρει την κατάσταση στη Λεωφόρο, πριν αποφασίσει τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι. Το δεύτερο είναι ότι για τα (πρώτα) επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς και την αστυνομία, ο Πατμανίδης επικαλείται την αστυνομία, καθώς ο ίδιος δεν τα έχει δει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βέβαια, παρουσιάζουν και όσα αναφέρει σχετικά με την συνομιλία ανάμεσα στον διαιτητή του ντέρμπι και τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, τον Ταξίαρχο Παπουτσάκη. Ο Ανδρέας Παππάς ζήτησε από τον Παπουτσάκη αν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα για να πάρει την απάντηση ότι «η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και την σωματική ακεραιότητα σε περίπτωση που επιχειρηθεί εισβολή στον αγωνιστικό χώρο για το λόγο ότι υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις και σχέδιο αποτροπής».

Ο Ανδρέας Παππάς, όμως, επέμεινε και ζήτησε από τον Ταξίαρχο να εγγυηθεί (και) ότι δεν θα γίνει ρίψη φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων. Εκεί, όμως, εισέπραξε αρνητική απάντηση και περίπου στις 20:10 ανακοίνωσε την απόφασή του να μην διεξαχθεί το ντέρμπι.

Στη συνέχεια υπάρχει εκτενέστατη αναφορά στο «ντου» που έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο για την οποία σημειώνει ότι: «από την ανοικτή θύρα 13 εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου αρχικά 2 οπαδοί κρατώντας δύο πυρσούς και τους οποίους εκτόξευσαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόντουσαν στο χώρο έμπροσθεν της φυσούνας. Αρχικά απωθήθηκαν εντός της θύρας από την ομάδα περιφρούρησης του Παναθηναϊκού. Όμως εντός ολίγων λεπτών, οι οπαδοί πλήθαιναν και κατάφεραν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, περίπου 80-100, και φορώντας πολλοί εξ’ αυτών full face σκούφους άρχισαν συνεχόμενες σφοδρές επιθέσεις (ακριβής φράση της αστυνομίας) εναντίων των δυνάμεων της αστυνομίας. Εκτοξεύτηκαν δεκάδες αντικείμενα (φωτοβολίδες ευθείας βολής, αναμμένοι πυρσοί, καθίσματα σπασμένα, σίδερα, κομμάτια τσιμέντων, συρματόπλεγμα, διαφημιστικές πινακίδες, καρφιά, βίδες, πέτρες, μπουκάλια, πλαστικά διαχωριστικά αποστράγγισης, μπαταρία δικύκλου κλπ) και κάποιοι εξ’ αυτών έριχναν το περιεχόμενο των πυροσβεστήρων που κρατούσαν, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων»

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει η έκθεση του παρατηρητή του ντέρμπι στο SDNA

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06